fbpx
Kanta-Häme

Kuorot kutsuvat laulajia riveihinsä

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorot ovat aloittamassa syyskautta.

Osa kuoroista on jo kokoontunut ensimmäisiä kertoja, ja loputkin aloittavat tällä viikolla. Kaikkiin kuoroihin otetaan uusia laulajia.

Musiikki on vahvasti osa kristillistä elämää, ja yhteinen laulu on tärkeä osa seurakunnan yhteisöllisyyttä. Se liittää kaikenikäisiä yhteen. Laulaminen on myös lähellä rukousta.

Seurakunnan kuoroissa laulaa jo satoja eri-ikäisiä seurakuntalaisia. Muskaria ja kuoroja johtavat seurakunnan kanttorit, jotka ovat Sibelius-Akatemiassa koulutuksensa saaneita kirkkomuusikoita.

Kuoropolku voi alkaa jo perhemuskarista, jonne voivat tulla kaikenikäiset lapset vanhempineen tai hoitajineen laulamaan ja soittamaan yhdessä. Ohjelmistossa on helppoja lapsille mieluisia lauluja ja laululeikkejä, sisältäen myös lasten hengellistä musiikkia. Kestoltaan muskarit ovat noin 30–45 minuuttisia tuokioita. Muskareista, kuten kuoroistakaan, ei peritä maksua.

7–8-vuotiaiden lapsikuoro Mintuissa päästetään valloilleen laulamisen ilo. Minttukuoroon saavat tulla kaikki: puhdasta laulua ja hyvää äänenkäyttöä opetellaan yhdessä harjoituksissa. Lauluja harjoitellaan enimmäkseen perhekirkkoihin, mutta myös vierailuihin esimerkiksi päiväkodeissa ja vanhainkodeissa. Mintut ovat mukana myös kuorojen isoissa yhteiskonserteissa joulun ja pääsiäisen aikaan.

Mintuista siirrytään Hämeenlinnan poikakuoroon ja tyttökuoro Aurorinaan.

Nuorisokuoro Aurora kokoaa 12–17-vuotiaat tytöt ja pojat yhteiseen kuoroon. Auroraan haluavat uudet laulajat voivat sopia koelaulun kuoronjohtaja, kanttori Ismo Savimäen kanssa.

Lapsi- ja nuorisokuorot esiintyvät jumalanpalveluksissa, ja kirkkokonserteissa. Kuorot tekevät esiintymismatkoja myös muualle Suomeen sekä ulkomaille. HPK ja Aurorina valmistautuvat esiintymään Tukholmassa ensi vuoden keväänä, ja Aurora tekee esiintymismatkan Italiaan vuoden päästä syksyllä.

Aikuisille on kahdeksan kuoroa, joista löytyy oma paikka jokaiselle laulunhaluiselle.

Nuorille aikuisille ja aikuisille tarkoitettuun Vanajan nuorisokuoroon ja Vanajan kamarikuoroon tullaan koelaulun kautta. Vanajan kamarikuoro harjoittelee Mozartin Requiemiä, joka esitetään vuoden päästä syksyllä.

Nuotinvierellä-kuoroon riittää halu laulaa sillä äänellä, jonka Luoja on lahjaksi antanut, siitäkin huolimatta, että tuntisi epävarmuutta laulamisessa.

Tuomaskuoro keskittyy uuteen hengelliseen musiikkiin ja vastaa tuomasmessujen musiikin toteutuksesta. Eläkeikäiset tapaavat toisiaan ja laulavat Päiväkuoro Kilpukassa. Muut aikuisten kuorot ovat Vanajan kirkon kuoro, Hämeenlinnan kirkkokuoro ja Rengon kirkkokuoro.

Menot