Kanta-Häme

Kuorovieraita kirkoissa

Nuorisokuorot ympäri Suomea musisoivat Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 17. toukokuuta.

Valtakunnallisessa nuorisokuorokonsertissa esiintyvät Kuusankosken nuorisokuoro sekä nuorisokuorot Diskantti Salosta, Tikva ja Mosaiikki Joensuusta ja Kannelkellot Helsingistä. Mukana ovat myös omat kuorot Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro ja Vanajan nuorisokuoro.

Ohjelmiston pääpaino on kuorojen yhteisesityksillä.

Runsaan tunnin mittaisen konsertin ohjelmisto on värikäs sisältäen niin Vivaldia ja Sibeliusta kuin espanjalaisia kirkkotansseja ja Antti Parangon orkesterin säestämiä negrospirituaaleja.

Kuorot saapuvat Hämeenlinnaan jo lauantaina harjoittelemaan äänenkäyttöä ja ilmaisua kolmen huippukouluttajan, Sanna Valvanteen, Mari Koistisen ja Säde Bartlingin, johdolla.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Ismo Savimäki kertoo pohtineensa muutaman nuorisokuorokanttorin kanssa yhdessä, miten lasten ja nuorten kuoromusiikki saisi enemmän sijaa ja vaikuttavuutta koko Suomessa. Sunnuntain konsertti on yksi etappi tämän tavoitteen saavuttamisessa. Savimäki kertoo kuorojen yhteistyön olevan rikastuttava kokemus ja mahdollisuus jakaa erilaisia tapoja musisoida.

Kansainvälistä väriä seurakunnan kuorokonserttitarjontaan tuovat tiistaina 19.5. Vanajan kirkossa konsertoivat Anderson University Chorale Yhdysvalloista ja Faleniko Evangeli Ambomaalta, Namibiasta.

Anderson University Chorale on Indianassa sijaitsevan Andersonin yliopiston musiikin, teatterin ja draaman laitoksen kuoro, jota johtaa laitoksen musiikin professori Richard Sowers.

Tulevat musiikin maisterit ovat esiintyneet lähes kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, ja kuoro on tehnyt monta Euroopan-kiertuetta. Meneillään oleva kiertue ulottuu Suomen lisäksi Norjaan, Ruotsiin ja Viroon.

Konsertissa on väliaika, jonka aikana on kahvitarjoilu, arpajaiset ja basaari. Konserttiin voi tuoda vanhoja silmälaseja välitettäväksi Afrikkaan.

Kuoroilemaan Valtakunnallinen nuorisokuorojen konsertti su 17.5. Hämeenlinnan kirkko klo 14. Vapaa pääsy.Kansainvälinen kuorokonsertti ti 19.5. klo 18 Vanajan kirkko. Vapaa pääsy.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic