Kanta-Häme

Kurjet liihottivat voittoon Luonto ja vesi -valokuvakisassa

Hämeenlinnan kaupunki ja Kylistä pitäjiin -hanke järjestivät Luonto ja vesi -teemavuoteen 2016 liittyvän valokuvauskilpailun. Kilpailu järjestettiin vuodenaikojen mukaan osakilpailuina: talvi, kevät, kesä ja syksy. 

Kaikkiaan osakilpailuihin osallistui 1 051 kuvaa reilulta parilta sadalta kuvaajalta.

Jokaisen osakilpailun palkitut osallistuivat finaaliin, jossa kaikki saivat äänestää voittajakuvaa joulu-tammikuussa. 

Ääniä annettiin 544, ja äänestyksen voitti Juhani Ojalan kurkikuva Kevät roikkuu ilmassa. Ojalan kuva sai 88 ääntä. Hän saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin valokuvausliikkeeseen.

Toiseksi eniten ääniä sai Minna Lepolan Hauhon Kotkonharju (76 ääntä) ja kolmanneksi eniten Jonna Pöystilän Metsälammen rannalla (70 ääntä).

Valokuvakisan tuomaristoon kuuluivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.), juhlavuosien projektipäällikkö Antti Vihinen, valokuvaaja Markku Wiik, puheenjohtaja Jouni Lehtonen ja kyläkoordinaattori Johanna Henttinen Linnaseutu ry:stä ja pääsihteeri Sanni Manninen-Johansen Vanajavesikeskuksesta. 

Valokuvakilpailun käytännön järjestelyistä vastasi Hämeenlinnan kaupungin viestintäyksikkö.

Tuomaristo oli erityisen tyytyväinen, että koko Hämeenlinna oli edustettuna kuvien muodossa. Kilpailu keräsi mukaan hyvin eritasoisia kuvaajia, ammattilaisista harrastajiin.

Valokuvakisa toi Hämeenlinnasta esiin kaupungin kauneutta eri vuodenaikoina. 

Erilaiset vesikuvat olivat vahvasti esillä teemavuoden mukaan. Eniten kuvattiin Hämeen linnaa ja Aulankoa.

”Kuvat ovat hienoja ja edustavat hämäläisiä kevään värejä. Luonnon monimuotoisuus niin kaupunkiympäristössä kuin maaseudullakin nousi kuvissa esille. Monet kuvat kätkivät taakseen myös symboliikkaa ihmisen toiminnasta ja Hämeenlinnan kaupungin kulttuurihistoriasta”, tuomariston perusteluissa todetaan.

Kaikki kisaan osallistuneet kuvat ovat nähtävillä kaupungin Facebook-sivulla. Kaupunki käyttää voittajakuvia viestinnässään. HäSa
 

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic