Kanta-Häme

Kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyttä Verkatehtaalla - katso kuvia ja video

Ilmassa on hermostunutta hymyilyä, höpöttämistä ja supattamista, kun yli 700 kuutosluokkalaista jonottaa pitkin Verkatehtaan käytäviä punaiselle matolle.

Kun oppilaat pääsevät punaiselle matolle, alkavat kädet hiota. Kohta on kättelyn vuoro.

Hyvää itsenäisyyspäivää, kuuluu suurimman osa suusta, kun he pääsivät kättelemään kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon.

– Aika kova kiire tuntuu monella olevan, kommentoi apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, kun nuoret astelevat punaisella matolla kättelemään. 

Tässä ei ole aikaa jäädä jutustelemaan, vaan juhlapuku päällä, alkumalja kädessä pitää vielä kävellä riviin odottamaan kättelyn päättymistä. Tunnelma on kuin Linnan juhlissa – tiivis.

– Jännitti. En ole ennen tavannut kaupunginjohtajia, Venla Eerola kertoo kättelyn jälkeen.

Jännittäminen on päivän puheenaihe. Juhlapuheessa nuorten vaikuttajaryhmän Leevi Palo muistuttaa kuutosluokkalaisia, kuinka jännittämisestä voi seurata parhaimmillaan kymppiosuma, onnistuminen. Takahuoneessa omaa vuoroaan odottavat juontajat Venla Kirvesmäki ja Kia Grönlund myöntävät myös jännittävänsä uutta tilannetta ison yleisön edessä. 

Kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlaan on varauduttu jo hyvissä ajoin. 

– Ostin puvun jo keväällä Virosta, kertoo Janette Ekman. 

Kaupunginjohtajien isännöimästä kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäivävastaanotosta on haluttu tehdä juhlava ja arvokas, mutta silti nuorten näköinen. Se tarkoitti sitä, että ohjelmassa oli yllätysesiintyjä. Räppäri Janne Ordén. 

Kohderyhmä näkyi erityisesti ruokalistalla. Tarjolla oli rapeita dippikasviksia, savustettua kirjolohta, kalkkunajuustopiirakkaa, pasta kasvissalaattia, kanavartaita ja mokkapaloja.

Katso videot:

Katso Juhani Salon ottamia kuvia Verkatehtaalta:

Enni Kivinen (vas.) Sessa Sydämäki, Irene Paajanen ja Emma Luukkonen nauttivat Verkatehtaan itsenäisyysjuhlassa. Kuva: Juhani Salo

 

 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic