Kanta-Häme

Kuukauden kiinni ollut Käikälän K-market aukeaa ensi viikolla

Edellisestä yhtä isosta remontista on jo 20 vuotta aikaa.
Käikälän K-Market avaa ovensa ensi viikolla kuukauden kiinniolon jälkeen. Kuva: Esko Tuovinen
Käikälän K-Market avaa ovensa ensi viikolla kuukauden kiinniolon jälkeen. Kuva: Esko Tuovinen

Käikälän K-marketissa Hämeenlinnassa tehdään remonttia vielä hiki hatussa ennen kuin uudistettu kauppa ensi viikolla avataan.

Kaupan kauppias Jani Kesti arvioi, että edellisestä yhtä suuresta remontista on kaupassa aikaa ainakin 20 vuotta.

– Kauppa kaipasi jo vähän suurempaa remonttia. Lisäämme ennen kaikkea kaupan tuorepuolta. Luvassa on ainakin appelsiinimehukone ja grilli, Kesti kertoo.

Kauppias apupoikana

Vasta reilun vuoden kauppiaana Käikälässä ollut Kesti on halunnut ottaa remontissa kaupan jokaisen neliön tarkasti käyttöön. Näin esimerkiksi postille on saatu kauppaan paremmat tilat.

Itse ei kauppias koko remonttia suinkaan tehnyt, mutta apupoikana hän on joka tapauksessa häärinyt.

– Kauppa on ollut suljettuna koko syyskuun remontin takia, mutta torstaina lokakuun 3. päivänä se aukeaa taas asiakkaille, Kesti sanoo.

Kilpailijasta potkua

K-market on ollut ainoa kauppa jo vuosikymmeniä Käikälässä. Tänä syksynä se saa kuitenkin kilpailijan, kun Sale-lähimyymälä aloittaa toimintansa Nujulantiellä.

Kesti myöntää, että kilpailijan tulo antaa kummasti tsemppiä myös K-market Käikälän arkeen. Pitkälti sen takia kaupan remonttikin on luistanut vauhdilla.

– Muutin Käikälään Helsingistä vuosi sitten ja olen sopeutunut tänne paljon paremmin kuin kuvittelinkaan. Täällä asuu todella ihania ihmisiä, Kesti suitsuttaa. HäSa

 

Korjattu klo 19.15. Kauppa avataan 3.10. eikä 2.10.