Kanta-Häme Forssa

Renkaiden polttaminen on jatkunut jo kuukausia Forssassa – "Jos nuorella kuluu rengassarjoja enemmän kuin yksi kesässä, pitäisi kotona hälytyskellot soida..."

Prisman parkkipaikkaralli ei ole Forssassa laantunut. Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä penää keskustelua vaaroista ja seurauksista.
Kumia on todistettavasti poltettu Forssan Prisman parkkipaikalla. Poliisi muistuttaa, että turha ajelu on laissa kiellettyä ja kumia polttaessa voi syyllistyä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Arkistokuva: Lassi Puhtimäki

Jo kuukausikaupalla jatkunut kiihdyttely ja renkaiden polttaminen Forssan Prisman parkkipaikalla etenkin ilta-aikaan ei ota lakatakseen.

Viime viikonloppuna Forssassa oli myös kymmeniä autoja käsittänyt miitti eli tapaaminen.

Forssan Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä toteaa, että parkkipaikan sulkeminen ei ole ratkaisu, koska todennäköisesti kaahailulle etsittäisiin vain uusi paikka.

– Olemme lisänneet kameravalvontaa alueella, ja meillä on poliisin kanssa hyvä yhteistyö. Vartija käy paikalla pystyessään, mutta se ei auta, kun autolla pääsee paikalta pois muutamassa sekunnissa, Hovila-Myllylä sanoo.

 

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen

Yölliset kaasuttelut ovat jättäneet jälkensä Prisman parkkipaikalle Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yölliset kaasuttelut ovat jättäneet jälkensä Prisman parkkipaikalle Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Myös vanhempi konstaapeli ja Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) toteaa, että keinot ovat vähissä.

– Tolkkua tähän tilanteeseen ei taideta saada ennen kuin järki tulee nuorten päähän. Tilanne on todella kurja ympäristölle. Tuntuu, että ymmärrys muiden kunnioittamisesta on kadonnut, Penttilä harmittelee.

Hovila-Myllylä toivoo, että jos kaahailemassa on nuori kuljettaja, asiasta juteltaisiin kotona.

– Kotona olisi hyvä keskustella siitä, mikä on luvallista ja mikä ei, sekä siitä, mitä näissä tilanteissa voi oikeasti sattua joko itselle tai muille, Hovila-Myllylä sanoo.

– Vahinko voi käydä, vaikka itse käyttäytyisi kuinka hyvin, Penttilä huomauttaa.

 

Minna Hovila-Myllylä toteaa, että rallin täytyy käydä myös ajelijoiden kukkaron päälle.

– Meillä on useampi tolppa kaatunut törmäysten seurauksesta, ja joka kerta tekijä on saatu kiinni. Kustannukset ovat korkeat, Hovila-Myllylä toteaa.

Lisäksi sudittelu kuluttaa renkaita ja autoa.

– Jos nuorella kuluu rengassarjoja enemmän kuin yksi kesässä, pitäisi kotona hälytyskellot soida, että kyseessä ei todennäköisesti ole pelkkää tavallista ajelua. HäSa

Päivän lehti

9.8.2020