fbpx
Kanta-Häme

Kuumentaako toriparkki taas Raatihuoneen juhlasalin? Katso suora lähetys kello 18

Elokuussa järjestettyyn toriparkkia käsittelevään keskustelutilaisuuteen Raatihuoneella osallistui toistasataa kaupunkilaista. Arkistokuva: Tomi Vesaharju

Onko tänä iltana järjestettävässä toriparkkia puivassa keskustelutilaisuudessa yhtä kuuma tunnelma kuin edellisellä kerralla, kun Raatihuonetta lämmitti myös elokuun lähes helteinen ilma?

Hämeenlinnan kaupunki järjestää kaikille avoimen tilaisuuden Raatihuoneen juhlasalissa (Raatihuoneenkatu 15) kello 18–20.

Kaupunki julkistaa illalla Ramboll-konsulttiyhtiöltä tilaamansa selvityksen 11 verrokkikaupungista, eli sellaisista kaupungeista, joissa jo on toriparkki tai jonne sitä ollaan rakentamassa tai suunnittelemassa.

Selvitys kuvaa muun muassa kuinka toriparkit ovat vaikuttaneet kaupunkikeskustojen kehittymiseen ja kuinka ne on rahoitettu.

Selvitys täydentää Hämeenlinnan toriparkista aiemmin tehtyä hankesuunnitelmaa ja sen on tarkoitus antaa taustatietoa täkäläistä päätöksentekoa varten.

Samalla kuullaan myös kokemuksia Lahdesta, jonne valmistui 600-paikkainen toriparkki vuonna 2015.

 

Lue uutinen tilaisuudesta: Hämeenlinnan kaupungin tilaama raportti: Suomen toriparkeilla menee hyvin, Lahdessa etenkin

 

Näet suoran lähetyksen Raatihuoneelta tästä. Juttu jatkuu videoikkunan jälkeen.

 

Kaupunki on antanut keskustelutilaisuudelle otsikon “Kehitetään keskustaa, puhutaan P-torista”.

P-torin eli toriparkin mahdollinen rakentaminen ei ole sen vastustajien mielestä keskustan oikeanlaista kehittämistä.

Edellinen toriparkista järjestetty yleisötilaisuus veti Raatihuoneelle toistasataa kaupunkilaista. Keskustelu pysyi pääosin asiallisena, ja myös toriparkin kannattajia oli äänessä.

Maan alle tulisi 637 autopaikkaa – lopullinen päätös menee kevääseen

Toriparkin hankesuunnitelma valmistui toukokuussa. Maan alle rakennettavaan pysäköintihalliin tulisi 637 autopaikkaa.

Noin 30 miljoonaa euroa maksava laitos rahoitettaisiin kaupungin takaamalla kaupungin omistaman pysäköintiyhtiön lainalla ja yksityisten kiinteistöyhtiöiden velvoitepysäköintimaksuilla.

Kaupunginvaltuusto päätti tämän viikon maanantaina, että kuntalaisaloitteessa ehdotettua neuvoa-antavaa kansanäänestystä toriparkista ei järjestetä, vaan sen sijaan tulee hämeenlinnalaisille kohdennettu kysely.

Tämä merkitsee, että valtuusto tekee lopullisen päätöksen toriparkista vasta keväällä.

Lue myös: Toriparkista ei kansanäänestystä vaan kansalaiskysely – Kysely järjestetään talvella, toriparkista päätetään keväällä (11.11.2019)

Lue myös: Yllätyskäänne toriparkkiväännössä: puolueet sopivat äänestyksen korvaavasta kyselystä – Lopullinen päätös lykkäytyy (8.11.2019)

Lue myös: Toriparkin korvaajaksi ei tule Kaivoparkin laajennusta – Vaihtoehdon halusi selvittää 22 valtuutettua (22.10.2019)

Menot