Kanta-Häme

Kuumolan vesiongelman aiheutti inhimillinen erehdys

Kuumolan vedenottamon bakteeriongelman on aiheuttanut urakoitsijan virhe. Janakkalan vesilaitos tiedotti asiasta keskiviikkona alkuiltapäivästä.

Kuumolan vedenottamon lähtevästä vedestä todettiin suolistoperäisiä bakteereita tiistaina iltapäivällä. Vedenottamolla on käytössä UV-desinfiointilaitteisto, jonka pitäisi tappaa bakteerit.

Hämeen Käyttövesi Oy on urakoinut vedenottamolla kahden kaivon päällysrakenteiden uusimista. Viime torstaina urakoitsija avasi UV-desinfiointilaitteen ohittavan venttiilin.

Venttiilin avaus oli tarpeen työn mahdollistamiseksi. Vedenottamolta ei johdettu tuolloin vettä verkostoon.

Töiden valmistuttua urakoitsijalta jäi kuitenkin venttiili sulkematta. Tämän takia vesi on mennyt UV-laitteen ohi asennustyön jälkeen.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miksi bakteeria on päässyt raakaveteen. Sitä asiaa selvitetään.

Vedenkeittimen keittoaika ei riittävä

Juomavesi tai ruuanvalmistukseen käytettävä vesi tulee edelleen keittää Turengin, Rastikankaan, Harvialan ja kirkonkylän alueella. Erityisen tärkeää tämä on lasten, vanhusten tai muutoin heikkokuntoisten osalta.

Keittoaika on 5-10 minuuttia. Vedenkeittimissä keittoaika ei ole riittävä. Myös kahvinkeittimissä, mehujen laimennoksissa ja jääpaloihin käytettävä vesi on keitettävä.

Siivoukseen, tiskaamiseen ja peseytymiseen voi käyttää hanavettä aivan normaalisti, kuitenkin on huolehdittava siitä, että pestyt astiat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Vettä voi noutaa Tapailankujalta

Juomavettä voi noutaa omaan astiaan keskuskeittiö Tuuvingin pihalla olevasta säiliöautosta osoitteesta Tapailankuja 4 A.

Säiliöauton ollessa hakemassa uutta kuormaa, on paikalla 1000 litran erillinen säiliö. (HäSa)