fbpx
Kanta-Häme

Kuusi uutta hakijaa Hattulan johtoon

Hattulan kunnanjohtajahaun toinen kierros poiki vain kuusi uutta hakijaa. Heidän joukossaan ei ole tuttuja henkilöitä eikä yhtään nykyistä kunnanjohtajaa eikä kunnan hallintojohtajaa.

Yksi tutulta kuulostava nimi joukossa tosin on, mutta hakija Harri Jaskari ei ole sama henkilö kuin pirkanmaalainen kansanedustaja Jaskari.

Uudet hakijat ovat merkantti Mika Huhtamäki Raahesta; ekonomi, yliopisto-opettaja Harri Jaskari Mustasaaresta; hallintot. maist., henkilöstöpäällikkö Erkki Jortikka Hämeenkyröstä; kauppatiet. maist., project manager Jari Kotilainen Jyväskylästä; fil. maist., toimitusjohtaja Harri Mattila Kauhavalta ja hallintotiet. maist., tarkastaja Anna-Mari Orava Espoosta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) ei halunnut vielä keskiviikkona kommentoida hakijoita millään tavalla. Hänen mielestään oli odotettavissa, että toisella kierroksella hakijoita on vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla.

Hattulahan haki kunnanjohtajaa jo kesäkuussa, jolloin hakijoita oli 20. Lisäksi Humppilan kunnanjohtaja Marko Järvenpää antoi suostumuksensa virkaan.

Kaikki ensimmäisellä kierroksella mukana olleet hakijat otetaan tässäkin haussa huomioon.

Ventola kertoo, että kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kokoontuu torstaina epäviralliseen neuvonpitoon, mutta päätöksiä asiassa tehdään ensi maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa.

Työryhmään kuuluvat kunnanhallituksen puheenjohtajat ja valtuuston kaksi puheenjohtajaa, eli Kari Ventolan lisäksi ryhmään kuuluvat Hellevi Luopajärvi (sd.), Ritva Viitala (kesk.), Kaj Nordenswan (kesk.) ja Hannu Kaskela (ps.).

Maanantaina kunnanhallitus päättää, ketkä hakijat haastatellaan ja milloin haastattelut pidetään. Haastattelut tekee työryhmä, ja mukana on myös ulkopuolinen konsultti.

– Haastattelujen jälkeen päätetään, ketkä valitaan soveltuvuustesteihin, ja testien jälkeen, ketkä valitaan esittäytymään valtuustolle ja valtuustoryhmille.

Kesällä haastateltiin seitsemän hakijaa, ja soveltuvuustesteihin valittiin kolme: Kuusamon kaupungin hallinto- ja talousjohtaja Anu Helin, hattulalainen asianajaja Arto Viljanen ja Marko Järvenpää. Testien jälkeen hakuprosessi katkaistiin.

– Emme päässeet poliittiseen yksimielisyyteen kärkiehdokkaasta, joten otimme aikalisän, Ventola sanoo.

Tavoitteena on edelleen, että Hattula saisi uuden kunnanjohtajan vielä tämän syksyn aikana.

– Tämä prosessi halutaan viedä eteenpäin nopeasti. HäSa

Menot