fbpx
Kanta-Häme

KVP räppää kilpaa ja julkaisee levyn

Positiivisesti huomionkipeä.

Näin luonnehtii itseään hämeenlinnalainen KVP eli rapartisti Kosovon Vanha Paska, joka osallistuu perjantaina Rap SM Freestyle Battle -kilpailuun Helsingin Nosturissa.

Nosturin lavalle nousee kaikkiaan 42 freestyle rapin taitajaa. Kanta-Hämeestä mukana on KVP:n lisäksi forssalaiset Krister ja Rivo. KVP haluaa esiintyä haastattelussa vain taiteilijanimellään, mutta valottaa, että se on kunnianosoitus lajin suuruudelle, Ol’ Dirty Bastardille.

Kosovo-nimitys tulee Nummen ja Jukolan betonilähiöistä, ja se muistuttaa KVP:n ajasta siviilipalveluksessa Keskussairaalassa. Hän on asunut nelisen vuotta Hämeenlinnassa.

– E ole aiemmin osallistunut kilpailuun, mutta kaverit usuttivat. Olen aina tykännyt esiintyä yleisön edessä, KVP kertoo.

Freestyle rap on nimensä mukaisesti improvisointia ilman valmiiksi kirjoitettuja kappaleita. KVP arvelee, että mukana on ainakin kaksintaisteluita ja yleisön tai tuomareiden heittämistä aiheista räppäämistä.

– Siinä pitää vaan pystyä räppäämään lonkalta.

KVP kertoo, että häneltä ja hänen tuottajaltaan MJ Vallalta ilmestyy levy lauantaina. “Okkvlt Popkvlt” -niminen levy löytyy netin musiikkipalvelu Soundcloudista osoitteella www.soundcloud.com/kosovon-vanha-paska.

Freestyle rapin SM-kilpailu järjestetään Helsingin Nosturissa perjantaina 1. marraskuuta.

Tapahtuman erikoisvieraana nähdään kaksikko Solonen & Kosola, joista Solonen on voittanut Rapin Suomen mestaruuden vuonna 2002 ja Kosola hopeaa vuosina 2008 ja 2009 sekä pronssia vuonna 2007.

Tuomaristoon kuuluvat Stepa, Are ja DJ Bass Tone ja kilpailun juontaa Jussi Ridanpää. (HäSa)

Menot