Kanta-Häme

Kylä kaupungissa -hanke kasvatti uusia ideoita

Kylä kaupungissa -hanke on uudistanut Hämeenlinnan lasten ja nuorten palveluja. Tämän vuoden lopussa päättyvä hanke on muuttanut kaupungin toimintatapoja ja luonut uusia yhteistyöväyliä.

Kaupunkilaisten ideoimat 500 euron minipilotit toivat uusia ideoita lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan. Kaupungin tilaajapäälliköiden toimenkuvaa on myös muutettu niin, että jokaisella tilaajapäälliköllä on aluevastuuta, ja he myös jalkautuvat ja osallistuvat oman alueensa tapahtumiin.

– Tämä oli hankkeen tavoite: etsiä konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palvelujen kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja luoda pysyviä uusia toimintatapoja. Ja siinä onnistuttiin. Osa minipiloteista on jo levinnyt uusiin kaupunginosiin ja kehitys todennäköisesti jatkuu. Joillekin piloteille on jo haettu patenttikin, sanoo Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Markku Rimpelä.

Toimintaa jatketaan

Kaksivuotisen hankkeen aikana hämeenlinnalaiset ovat toteuttaneet yli 120 minipilottihanketta. Käytännössä se tarkoittaa, että ne kaupunkilaiset, joilla oli hyvä idea lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi, saivat 500 euroa idean kokeilemiseen. Toimintaa jatketaan niin, että jokainen kaupungin tilaajapäällikkö voi käynnistää omalla alueellaan 4—6 minipilottia vuodessa.

Uudistuva kylä kaupungissa -hanke toteutettiin Jukolan ja Iittalan kaupunginosissa 2010–2012. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020