Kanta-Häme

Kyläpussien reittien suosio vaihtelee

Hauhon, Tuuloksen ja Lammin Kyläpussien eli palvelubussilinjojen suosio vaihtelee. Yleensä matkustajia on kuitenkin ollut riittävästi.

Tänä vuonna suosituin linja on Hauhon-Tuulosen-reitti, joka on kuljettanut hauholaisia Tuulosen kauppakeskukseen. Matkustajia on ollut jopa yli 20, joten liikennöitsijä on hoitanut tämän yhteysvälin säännöllisesti kahdella autolla.

Hiljaista sen sijaan on ollut Lammin Ylänteen reitillä, jolla matkustajia on yleensä vain kahdesta kolmeen.

Liikennöinnit kilpailutetaan

Hauhon, Tuuloksen ja Lammin palvelulinjoja liikennöivät Jaakko Tuuri sekä Pekolan Liikenne oy. Sopimusten jatko-optiot päättyvät ensi vuoden elokuussa, joten Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta kilpailuttaa liikennöinnit uudelleen.

Uusi sopimuskausi on noin kolme vuotta, ja jatko-option mahdollisuus on toiset kolme vuotta.

Ennen kilpailutusta nykyisten liikenteenharjoittajien kokemukset käydään läpi ja selvitetään muutostarpeita ja -ideoita. Niille reiteille, joilla matkustajia on vain vähän, pyritään löytämään kysyntää lisääviä ratkaisuja.

Kyläpusseilla voi matkustaa kuka vain, mutta erityisen hyvin kyyti sopii ikäihmisille. Kyläpussin yhden suunnan kyyti maksaa 2,50 euroa, ja sillä pääsee lähimpiin palveluihin. Osalla vuoroista pääsee myös kauppakeskus Tuuloseen. Kyläpussi kulkee yleensä kerran viikossa. (HäSa)