fbpx
Kanta-Häme

Kylmää kyytiä Kanta-Hämeessä

Suomen maantieteellinen ruumisautokeskittymä sijaitsi lauantaina Janakkalan Suvirannassa, jonne alaan vihkiytyneet harrastajat olivat tuoneet ajoneuvojaan näytille pääkaupunkiseutua myöten. Kokoontumisajoja on ollut aiemminkin ympäri Suomen, mutta Janakkalassa kerta oli ensimmäinen.

Espoolaisen Saul Lehtosen Mercedes-Benz oli haettu Saksasta, jossa se oli palvellut työkäytössä useiden vuosien ajan. Nykyään Mersulla ajetaan pelkästään huvimatkoja.

Lehtonen kertoi, ettei erikoisen näköinen menopeli herätä liikenteessä sen kummempaa huomiota. Koska Suomen lippu ei heilu, tielläliikkujat tietävät, ettei auto ole virallisessa käytössä.

– Pohjois-Karjalan seudulla taksikuski pysähtyi kerran tien sivuun odottamaan, kun näki autoni tulevan takaa, mutta harvoin tuollaista tapahtuu. Eivät ihmiset juuri mitenkään reagoi.

Paikalla olleita harrastajia ruumisautoissa kiehtoi niiden normaalista poikkeava ulkonäkö sekä käytännöllisyys. Vantaalainen Hannu Furtenbach kertoi, että ruumisauto toimii hänelle pakettiauton korvikkeena.

– Yllättävän paljon tavaraa mahtuu takaosastoon. Molemmat omista autoistani ovat ruumisautoja, joista toinen on käyttöautona ja toisella ajelen muuten vaan.

Lehtosen autossa huomio kiinnittyi korimallin lisäksi rekisterikilpeen, jonka numerosarjana koreili pedon luku 666.

– Sitä on moni ihmetellyt, mutta kyseessä on ihan puhdas sattuma, mies totesi. HÄSA

Menot