Kanta-Häme

Kylmyys on pahin vihollinen 770 kilometrin taipaleella

 

Iittalalainen Ari Ahlsten aikoo tehdä unelmastaan totta osallistumalla 30 vuoden tauon jälkeen Päijänne-ajoon
 
– Toistaiseksi ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla hajosi pyörä ja matka jäi kesken. Olen joka vuosi jossakin muodossa joko huoltajana tai katsojana osallistunut Päijänne-ajoon. Viimeiset kymmenen vuotta olen haaveillut reitin läpiajamisesta. Nyt sitten yritämme tuon haaveen toteuttaa yhdessä renkolaisten Petri Lauttian ja Janne Porvarin kanssa, sanoo Ahlsten.
 
Päijänne ajon reitti on 770 kilometriä. Aikaa on lauantaiaamusta sunnuntaihin iltapäivään.
 
– Lauantai on pitkä päivä, sillä tauko on vasta yhdeksän kieppeillä illalla. Sunnuntaina ajoaika jää noin kuuteen tuntiin. Olen pitänyt kuntoani yllä metsästysharrastuksella, mutta tietyssä määrin oma kuntopohja on pieni arvoitus. Jos maasto käy pehmeäksi, kuntoa tarvitaan.
 
Partioluokassa pidettävä ryhmä koossa
 
Kolmikko ajaa uudessa partioluokassa.
 
– Aika otetaan hitaimmasta, joten ryhmän koossa pysyminen on tärkeää. Partioluokassa kuljettajat voivat auttaa toisiaan. Jos yksi keskeyttää, voivat muut ajaa maaliin ja saada henkilökohtaiset ajat, vaikkei ryhmä enää aikaa saakaan. Meillä ei ole aikatavoitetta, mutta maaliin on tarkoitus ajaa.
 
Kisaa varten Ahlsten on harjoitellut kolmisenkymmentä tuntia. Se on enemmän kuin viimeisenä 30 vuotena yhteensä.
 
Ahlsten on ajanut muun muassa jäärataa ja motocrossia.
 
– Tulosmielessä en ole oikein ajanut, vaan lähinnä harrastuksen takia.
 
Pahimmaksi vihollisekseen Ahlsten arvioi kylmyyden. Lähdössä saattaa olla pakkasta, mutta maalissa Helsingissä jo lämpöasteita.
 
– Pitkiä, kymmenien kilometrien, siirtymätaipaleita on aika paljon. Niitä ajaessa kylmyys ja ajoviima iskevät. Pikkupakkanen olisi paras sää, koska varusteet pysyisivät kuivina. Jokaisella on henkilökohtainen huoltaja minkä lisäksi meillä on toinen huoltoauto, josta saamme siirtymätaipaleille kuivat vaatteet. Oikeastaan meitä lähtee kisaan yhdeksän hengen ryhmä, sillä vaatehuollossakin on kolme kaveria.
 

Asiasanat