Kanta-Häme

Kylpyhuone vanhan kylpyhuoneen sisälle

Korjausrakentamiseen keskittynyt helsinkiläinen Consti Yhtiöt tuo markkinoille uuden putki- ja kylpyhuoneremonttien ratkaisun.

– Menetelmän etuna on nopeus. Tavallisesti kuukausia kestävä remontti saadaan valmiiksi kymmenessä päivässä, ja asukas voi asua koko remontin ajan kotonaan, sanoo Consti Talotekniikan toimitusjohtaja Marko Holopainen.

Constin ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Tällöin rakenteita ei tarvitse purkaa.

– Menetelmä on asukkaalle vaivaton. Pöly- ja meluhaitat ovat niin minimaaliset, että remontin ajan voi asua kotona. Ratkaisun tehokkuus tuo myös selviä säästöjä. Remontti voidaan alustavien arvioiden mukaan tehdä 10–15 prosenttia edullisempaan hintaan, Holopainen selvittää.

Ratkaisu sopii erityisen hyvin taloyhtiöihin ja asuintaloihin, joissa kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin. Tehokkuus perustuu siihen, että remonttiin vaadittavat osat ja kylpyhuoneet valmistetaan tehtaalla asennusta vaille valmiiksi asiakkaan sisustustoiveiden mukaan.

Vähentää korjausvelkaa

Holopainen uskoo, että uusi remontointimenetelmä on yksi ratkaisu kasvavan korjausvelan purkamiseen.

– Eniten korjausvelkaa on 1960–80-luvuilla rakennetuissa palvelurakennuksissa, lähiökerrostaloissa sekä vanhoissa omakoti- ja rivitaloissa. Niitä varten tarvitaan kiperästi nopeita, vaivattomia ja edullisia ratkaisuja, jotta korjaus on edullisempaa kuin rakentaminen.

Suomen kiinteistöjen korjausvelan määräksi on Rakennetun omaisuuden tila 2013 -raportissa arvioitu 30-50 miljardia euroa, ja määrä uhkaa kasvaa edelleen.

Putket vaihdetaan uusiin

Helsingin Oulunkylässä käynnistyy vuodenvaihteessa Suomen ensimmäinen ratkaisun mukainen remontti.

– Uudenaikaisesta toteutustavasta huolimatta putkiremontti on käytännössä perinteinen, eli putket vaihdetaan täysin uusiin, sanoo Consti Talotekniikan myyntijohtaja Karl Jensen.

Consti Yhtiöiden putki- ja kylpyhuoneremonttiratkaisu perustuu ruotsalaisen Prefab ab:n tuotekonseptiin, joka on ollut Ruotsissa käytössä vuodesta 1989. Tekniikalla on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta. (HäSa)