Kanta-Häme Hämeenlinna

Kymppitien risteysremontti alkaa vihdoin maanantaina – Liikenne pääsee kulkemaan tiellä koko ajan

Muutostyöt alkavat maanantaina 17.8. ja jatkuvat kolme kuukautta. Kuva: Pekka Rautiainen

Valtatie 10:n risteyksen uusiminen Ruununmyllyn koulun kohdalta alkaa maanantaina. Etu-Hätiläntien ja Iso-Harvoilantien risteys muuttuu liikennevaloilla ohjatuksi. Työt kestävät noin 3 kuukautta.

Liikenteenohjausta parannetaan myös kanavoinnein, eli kaistamuutoksin ja liikenteenohjauskorokkein, jonka takia tiealuetta joudutaan levittämään risteyksen kohdalla. Lisäksi alueen kaapeli- ja valaisinpylväitä siirretään töistä johtuen.

Työn yhteydessä rakennetaan myös meluvalli Ruununmyllyn koulun ja tiealueen väliselle alueelle. Se valmistuu pintarakenteiden osalta mahdollisesti vuoden 2021 puolella.

Liikenteen toimivuutta ja liittymistä on syytä parantaa, sillä Hämeenlinnan itäpuolelle Mäskälän alueelle on rakennettu uusia asuinalueita.

Liikenne pääsee kulkemaan tiealueella koko remontin ajan. Töiden etenemisen mukaan ajoreittejä joudutaan kuitenkin vaihtamaan, kertoo rakennuttajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg.

Parannettavien tie- ja katualueiden hoito- ja kunnossapitovastuut säilyvät ennallaan. Tiealueelle toteutettavat rakenteet jäävät korvauksetta Uudenmaan ELY:n omistukseen lukuun ottamatta Etu-Hätiläntien katuosuudelle sijoittuvia rakenteita. Valtatien 10 ja siihen kuuluvien kevyen liikenteen väylien osalta hoitovastuut säilyvät nykyisellään ja Uudenmaan ELY vastaa niistä.

Muutostyöt koskevat yhteensä 500 metrin matkaa kymppitiellä, 57 metriä Etu-Hätiläntiellä ja 28 metriä Iso-Harvoilantiellä. Urakoitsijana toimii Oteran Oy. HÄSA

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic