fbpx
Kanta-Häme

Kymppitien siltojen remontti alkamassa

Valtatie 10:n kolme siltaa Hattelmalan eritasoliittymän ja Harvialantien kiertoliittymän välillä korjataan kesän aikana. Työt ovat jo alkaneet kiertotiejärjestelyjen rakentamisella Vanajaveden vesistön ylittävällä sillalla. Itse korjaustyöt alkavat lähiaikoina.

Työt etenevät vaiheittain silta kerrallaan. Kesän aikana remontoidaan myös Kantolan entisen pistoraiteen uoman ylittävä silta sekä pääradan ja Vanajantien ylittävä silta.

– Valitettavasti työmaa tukkii tuon välin kesällä. Sillat ovat kuitenkin korjauksen tarpeessa, joten muuta mahdollisuutta ei ole, pahoittelee projektipäällikkö Terhi Siltanen Uudenmaan ely-keskuksesta.

Vanajaveden ylittävällä sillalla töitä tehdään ajokaista kerrallaan. Jotta liikenne sujuu tästä huolimatta, Lahden suunnan liikenne siirretään töiden ajaksi kevyen liikenteen raittisillalle. Kevyelle liikenteelle erotetaan sillalta oma kaistansa.

Turun suuntaan liikenne ajaa korjattavan sillan toista kaistaa pitkin.

Pintarakenteet uusiksi

Kaikkien kolmen sillan reunapalkit korjataan ja päällysteet sekä vesieristeet kuoritaan pois. Tämän jälkeen sillan betonikansi kunnostetaan ja silta saa uudet vesieristeet ja päällysteet.

– Liikennettä ei jouduta työmaan vuoksi pysäyttämään kuin ehkä poikkeuksellisesti minuutiksi, pariksi. Tuo on oikeastaan sellainen väli, ettei siinä voida päiväsaikaan pysäyttää liikennettä, sillä se tukkisi todella nopeasti joko Hattelmalan eritasoliittymän tai Harvialantien kiertoliittymän, Siltanen selvittää.

Nopeus tiellä pudotetaan porrastetusti siten, että työmaan kohdalla rajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Siltaremontit urakoi YIT-Infra. Urakan kokonaishinta on runsaat 1,5 miljoonaa euroa. Siihen sisältyy Hämeenlinnan kolmen sillan lisäksi myös Humppilassa kakkostiellä korjattava ylikulkusilta. (HäSa)

Menot