Kanta-Häme

Kyterinhovi valmistuu ihan pian

Turengin uusi palvelutalo Kyterinhovi on valmistumassa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan taloon juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Talo korvaa nykyisen Tohvelakodin palvelutalon. Aivan kaikki Tohvelakodin asukkaat eivät kuitenkaan pääse muuttamaan Kyterinhoviin, sillä uuteen palvelutaloon pääsevät vain ne asukkaat, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa.

Osan Tohvelakodin asukkaista katsotaan olevan sen verran hyväkuntoisia, että he pärjäävät tavallisessa vuokra-asunnossa. Näille vanhuksille on järjestetty vuokra-asunto Turengin keskustasta.

Kyterinhovia ei rakennuttanut kunta, vaan Avain Rakennuttaja oy. Talon omistaa Avain Palvelukodit oy, jonka vuokralaiseksi kunta tulee. Asukkaista tulee puolestaan kunnan vuokralaisia.

Kunta maksaa talosta vuosivuokraa, joka on ensimmäisenä vuonna 357 000 euroa. Avain Palvelukodit järjestää palvelutalon kiinteistöhuollon.

Talon hoitohenkilöstön palkkaa kunta. Talon toiminnasta vastaa ohjaaja. Hänen lisäkseen talossa alkaa työskennellä neljä sairaanhoitajaa, 17 lähihoitajaa ja 5 kodinhoitajaa. Henkilöstön määrä on yhteensä 27.

Kyterinhoviin siirtyy henkilöstöä Tohvelakodista, sairaalasta ja kotihoidosta, ja lisäksi perustetaan kaksi uutta tointa.

Talo muodostuu neljästä siivestä. Henkilöstö jakautuu tiimeihin niin, että kukin työryhmä vastaa oman siiven asukkaista.

Aamuvuorossa kussakin siivessä toimii kaksi tai kolme hoitajaa, iltavuorossa kaksi hoitajaa. Yövuorossa on kaksi hoitajaa 51:tä asukasta kohti.

Lääkäri käy Kyterinhovissa kerran viikossa. Ateria- ja puhtauspalveluissa työskentelee viisi laitoshuoltajaa.

Vaikka talossa on 60 asuntoa, varsinaisia palvelutalon asukkaita muuttaa ensi vaiheessa vain 51. Tämä johtuu siitä, että alkuvaiheessa taloon muuttaa myös Pihlajakodin asukkaita. Pihlajakoti on vammaispalvelun asumisyksikkö, joka joutuu remonttiin, ja Kyterinhovi toimii tämän remontin väistötilana. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic