Kanta-Häme

La Bamba Zumba&Rumba -bileissä maistellaan vohveleita

Hämeenlinnan Arx-talossa pidetään torstaina 23. maaliskuuta nuorisotapahtuma, jonka nimenä on La Bamba Zumba&Rumba.

Mikä se sellainen on, projektipäälliköt Tinja Puputti (kuvassa vasemmalla) ja Sonja Hakkio (kuvassa oik.)?

– Se on 13–17-vuotiaille nuorille suunnattu ilmainen tapahtuma. Teemme sen osana matkailualan perustutkintoa ammattiopisto Tavastiassa. Järjestelyihin osallistuu koko toisen vuosikurssin porukka. Tämä on vuoden suurin projekti opinnoissamme.

Mistä tuli tapahtuman nimi La Bamba Zumba&Rumba?

– Se taisi olla jonkinlainen päähänpisto tai aivomyrskyn tulos. Outoudenkin takia se tuntui mielenkiintoiselta. Ei siellä tanssita rumbaa eikä zumbaa.

Mitä Arx-talossa sitten tapahtuu, jos ei zumbaa?

– Siellä on visailuja, kilpailuja, tanssia, yleistä seurustelua ja paljon monipuolista ohjelmaa 13–17-vuotiaille. Esiintyjänä on ainakin Henna Sara. Kaikille osallistujille tarjotaan ilmaiseksi alkoholiton drinkki ja vohveleita.

Vohveleita?

– Porukassa oli innokkaita vohvelintekijöitä, eihän heitä voinut estääkään!

Oliko kova homma järjestää tapahtuma?

– No olihan siinä yllättävän paljon hommaa, vaikka kyseessä on vain pieni tapahtuma. Monta pientä asiaa hoidettavana. Pitää hankkia viranomaisluvat ja etsiä sponsoreita. On tiedottamista ja lehtijuttujen tekemistä ja sen sellaista.

Onko lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx kauankin tehnyt yhteistyötä oppilaitosten kanssa, tekninen tuottaja Juuso Suuronen Arxista?

– Käsittääkseni tämä on nyt aika uutta yhteistyötä, mutta tavoitteena on tehdä siitä pysyvää käytäntöä. Periaatteessa minkä tahansa muunkin alan opiskelijat voisivat järjestää vastaavia tapahtumia, jos se vain sopii opetussuunnitelmaan. Näissä tapahtumissa toteutuu ”tee-se-itse” ja ”keksi-se-itse” -meininki, joka on hyvin opettavaista. Olen itsekin aikanaan aloittanut tapahtumajärjestäjänä kaveriporukassa ja voin toimia esimerkkinä, että pienestä voi kasvaa isoa, jopa ammatti.

Arxissa järjestettiin takavuosina Koeajo-tapahtumia, joissa nuoret itse saivat tuottaa toisilleen kulttuuritapahtumia kuten bändikeikkoja ja live-roolipelitapahtumia. Vieläkö niitä on?

– Koeajot hakevat tällä hetkellä jollakin tapaa uutta muotoa ja uutta ideaa. Mutta on kaiken kaikkiaan hienoa, että nuoret tekevät tapahtumia itse itselleen ja itseään nuoremmille.

NuorisotapahtumaLa Bamba Zumba&Rumba Hämeenlinnan Arx-talossa tostaina 23.3. kello 18–20.

Päivän lehti

27.5.2020