Kanta-Häme

Lääkäripäivät eivät supistu Lopella

Lääkäriin pääsee Lopen terveysasemalla jatkossakin viitenä päivänä viikossa. Kunnanhallitus ei hyväksynyt esitystä, jonka mukaan huhtikuun alusta lähtien lääkäri olisi ollut paikalla vain neljänä päivänä viikossa.

Kunnanhallituksessa keskustan Tiina Seppälä esitti lääkäripalvelujen ostoa myös perjantaipäiviksi. Äänestyksessä kaikki yhdeksän kunnanhallituksen jäsentä asettui kannattamaan Seppälää.

Nykykäytännön supistamisajatus johtui Riihimäen seudun terveyskuntayhtymän heikosta taloustilanteesta.

Kuntayhtymä on kilpailuttanut niin Lopen kuin Hausjärven vastaanottojen järjestämisen, mutta vain neljän lääkäripäivän mukaan. Tarjouskilvassa pyydettiin tarjoukset myös viidennestä lääkärin vastaanottopäivästä. Tarjouskilvan voitti Attendo.

Viides vastaanottopäivä maksaa Lopen kunnalle 66 000 euroa ylimääräistä menoa tänä vuonna. Lopen kunnanhallituksessa päätettiin, että raha löydetään. Verotuottojen arvioidaan nousevan tarvittava määrä.

Terveyskuntayhtymässä haetaan kasvaviin kuluihin menokuria, jolla jatkuvasti lisääntynyt alijäämä saataisiin katkeamaan. Viime vuonna kuntayhtymä laskutti Riihimäeltä 800 000 sekä Hausjärveltä ja Lopelta kummaltakin noin 300 000 euroa lisätilityksiä, joilla katettiin osa viime vuoden alijäämistä. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020