Kanta-Häme

Lääkäritön perjantai ei sovi Lopelle

Lopen kunta edellyttää, että Lopella on lääkärin vastaanotto viitenä päivänä viikossa. Näin kirjattiin kunnanvaltuuston kokouksessa Lopen kunnan ensi vuoden talousarvioon terveysmenojen kohdalle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Heinonen totesi, että viesti Riihimäen seudun terveyskuntayhtymälle on selvä. Budjettikirjan merkintä viestii kunnan olevan valmis maksamaan käyttämästään palvelusta.

Kokoomuksen Karoliina Saari nosti Lopen terveysaseman palvelut esiin ihmettelemällä, miten kuntayhtymän kilpailutusilmoituksessa puhutaan lääkärin vastaanotosta vain maanantaista torstaihin.

Perjantaisin terveysasema joutuisi käännyttämään potilaat Riihimäelle, jossa lääkärin vastaanotolla käynti maksaa kunnalle 35 euroa enemmän kuin Lopen terveysasemalla.

Lopen terveysasemalla on Karoliina Saaren mukaan esillä vetoomuspaperi, johon kerättävien allekirjoitusten avulla halutaan korostaa Lopen tarvetta lääkärin palveluihin.

Ylijäämä sai kiitosta

Budjettikokouksen ilmapiiri oli pitkästä aikaa keveä ja helpottunut. Valtuustokauden alkuaikojen velka- ja alijäämäkierre on katkaistu ja talous saatu kohdalleen.

Ylijäämäinen ja velkaa pienentävä talousarvio sai kiitosta kautta linjan.

Kiitospuheiden lomassa Marja Ukkola (kesk.) muistutti, ettei nykytilanteessakaan ole syytä tuhlailuun. Hän ihmetteli erityisesti Läyliäisten koulun laajennuksen ja perusparannuksen ilmestymistä lähivuosien investointilistalle.

– Kummallisinta on, että nyt on puhuttu jo Elmolankin laajentamisesta, Ukkola päivitteli.

Valtuuston puheenjohtaja Seppo Kuparinen (kesk.) kiitteli hyvästä suunnasta ja toivoi tulevan valtuuston pystyvän pitämään kunnan talouden samalla linjalla.

Budjettiin kaksi lisäystä

Kunnanvaltuusto äänesti peräti kaksi lisäystä. Kumpikaan ei lisännyt menoja.

Lisäksi hyväksyttiin yksimielisesti Vanhakosken uuden asuinalueen kunnallistekniikan rakentaminen kerralla ensi vuoden aikana eli 480 000 euron lisäys investointisuunnitelmaan.

Marianna Rautiainen (vas.) esitti vanhusten huoltoon kahta vakituista sijaista, joita voidaan käyttää kotipalvelussa ja Eedilässä. Tavoite on kokeilla kuinka vakituisten sijaisten avulla pystytään säästämään sijaismäärärahoja ja helpottamaan sijaistamista.

Määräraha vakituisille sijaisille otetaan sijaisten palkkaamiseen varatusta summasta.

Marianna Rautiaisen ehdotusta kannatti äänestyksessä 27 valtuutettua ja seitsemän kunnanhallituksen esitystä.

Kokoomuksen Marja Peltomäki taas sai 24 valtuutetun äänet esittäessään, että Loppi-viikon viikonlopputapahtumaan varattu 10 000 euron määräraha siirretään koulutarvikkeiden ostoon. Kymmenen valtuutettua olisi pitänyt rahat Loppi-viikon käytössä.(HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic