fbpx
Kanta-Häme

Laakkonen lupaa lyhentää huoltojonon yhteen viikkoon

Laakkonen aikoo saada autojen huollon kerralla kuntoon Hämeenlinnassa. Huoltokorjaamoon on saatu kymmenen uutta nostinpaikkaa, mikä on kasvattanut nostinpaikkojen määrän 22:een.

– Huoltojono on ollut pitkään kolme viikkoa – kesäisin vielä tätä pidempi. Jono pudotetaan nyt yhteen viikkoon. Palkkaamme tarpeeksi työntekijöitä kunnes jono on lyhentynyt, Laakkosen Hämeenlinnan huoltopäällikkö Miika Vartiainen sanoo.

Henkilöstöä on jo palkattu lisää. Huhtikuussa yleiskorjaamoon otettiin kolme uutta työntekijää. Uuteen maalaamoon on palkattu kaksi uutta työntekijää. Maalaamo valmistuu kesällä.

Laakkonen on saamassa valmiiksi Hämeenlinnan autotalon rakennustyöt. Audeille tehtiin oma uusien autojen myymälä vuonna 2009. Kun Scania lähti kiinteistöstä vuonna 2011, alkoi vanhojen tilojen peruskorjaus.

Raskaiden ajoneuvojen korjaamo muutettiin autotalon korjaamoksi. Autotalolla ei ole aikaisemmin ollut lainkaan omaa maalaamoa.

– Audin myymälä maksoi noin miljoonaa euroa. Muiden tilojen remontointi maksoi noin neljä miljoonaa euroa, Autokiinteistöt Laakkosen käyttöpäällikkö Risto Rosenius kertoo.

Yhtiön suurin…autoinvestointi

Investoinnin koosta kertoo, että Laakkonen-yhtiöillä ei ole tällä hetkellä tekeillä muuta yhtä suurta kiinteistöinvestointia autoliikkeisiin. Kuopioon valmistui viimeksi kokonaan uusi autotalo, joka maksoi 10 miljoonaa euroa. Se on kuitenkin suurempi yksikkö kuin Hämeenlinnan autotalo.

– Onkohan saneeraaminen aavistuksen kalliimpaa kuin kokonaan uuden rakentaminen, Rosenius pohtii.

Laakkonen edustaa Hämeenlinnassa Audien lisäksi Volkswagenia ja Seatia. Volkswagenilla ja Seatilla on vanhassa automyymälässä omat osastot. Käytetyt autot myydään omalla osastollaan.

Laakkonen on tällä hetkellä Suomen suurin uusien autojen myyjä. Autoliikkeillä on noin 1 100 työntekijää. Hämeenlinnassa työntekijöitä on tällä hetkellä runsaat 50.

– Laakkonen-yhtiöiden kiinteistöinvestoinnit autoliikkeisiin ovat vuodessa 6–10 miljoonaa euroa, Roselius kertoo.

Hänen mukaansa Laakkosen autotalojen tilat ovat tällä hetkellä aika hyvässä kunnossa. Yksi suuri investointi on suunnitteilla.

– Suunnittelemme Helsinkiin kokonaan uutta autotaloa. Sille on tontti Herttoniemessä.

Hämeenlinnassa korjaamon työntekijät ovat saaneet paljon entistä avarammat työtilat. Työkaluja on myös uusittu.

– Upotettavat nosturit ovat asentajaystävällisiä, korjaamopäällikkö Vartiainen sanoo.

Rakennustyöt ovat pitkään tukkineet Hämeenlinnan autotalossa myös pihan. Helpotus on tulossa kohta, sillä piha-aluetta päällystetään parhaillaan. (HäSa)

Menot