Kanta-Häme

Laaksot myivät korttiyhtiö Paletin Lehtipisteelle

Laaksoille jää Paperitaide ja Paletin Baltian liiketoiminta.
Paletti painaa ja myy tunnettujen taiteilijoiden kortteja. Kuvassa Mauri Kunnaksen piirtämiä joulukortteja.

Paletin omistajat Ville ja Veera Laakso ovat myyneet yrityksen Lehtipisteelle. Paletti on Suomen johtava korttiyhtiö, jolla 160 työntekijää Suomessa ja Baltian maissa.

Paletti painaa korttinsa Hämeenlinnassa, jossa sillä on myös logistiikkakeskus. Yrityksellä on Suomessa noin sata työntekijää.

Ville ja Veera Laakso jäävät yrittäjiksi Paperitaide-nimiseen yritykseen, johon liitetään myös Paletin Baltian liiketoiminta. Paperitaide on Paletin vanha nimi, mutta Laaksot ovat rekisteröineet myös uuden Paperitaide-nimisen yrityksen. Sen liiketoiminta on tähän asti ollut vähäistä.

Ville Laakso muistuttaa, että Paperitaiteen liiketoiminta on lähellä sitä, mitä oli hänen isoisänsä aloittama liiketoiminta.

– Design on paljon enemmän mukana Paperitaiteessa kuin Paletissa. Paletti on paljon muutakin, hän sanoo.

Paletti-konsernin liikevaihto oli toissa vuonna 18,3 miljoonaa euroa. Paletin Suomen liiketoimintojen liikevaihto oli viime vuonna 17 miljoonaa euroa. Emoyhtiön voitto ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 0,9 miljoonaa euroa.

Korttiyhtiö on perustettu vuonna 1922. Se on koko historiansa ollut saman suvun hallussa.

Lehtipiste on jakelu- ja markkinointiyhtiö, joka jakaa erityisesti aikakauslehtiä ja sanomalehtiä.

– Paletti sopii hyvin Lehtipisteen strategiaan, jonka mukaan haemme lehtien irtonumerojakelun rinnalle uusia synergisiä kasvualueita, sanoo Lehtipisteen toimitusjohtaja Janne Mansukoski yhtiöiden tiedotteessa.

Mansukoski lupaa, että Lehtipiste panostaa vahvasti Paletin kehittämiseen. HÄSA