Kanta-Häme

Laaninen: Haastaja ei tullut yllätyksenä

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ei hämmästynyt siitä, että hänen paikalleen on tunkua.

Keskustan Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jasi Kuokkanen kertoi tällä viikolla haastavansa Laanisen kesäkuun puoluekokouksessa.

– Meillä on ihan perinne, että kaikista paikoista yleensä äänestetään. Tosin tällä kertaa ei taideta Juha Sipilän paikasta joutua äänestämään, Laaninen sanoo.

Maine on palautettu

Kuokkanen perusteli puoluesihteerikilpaan lähtöään sillä, että keskustalaiset odottavat puoluesihteeriltä hänen mukaansa aktiivisempaa otetta.

Suomenmaa lehden haastattelussa Kuokkanen kritisoi puoluejohdon roolitusta, joka ei hänen mielestään ole kunnossa. Keskustan sääntöjen mukaan puoluesihteeri johtaa järjestötoimintaa. Kuitenkin järjestöuudistusta puolueessa vetää sen varapuheenjohtaja Juha Rehula.

Laaninen vastaa kritiikkiin sanomalla, että työnjaosta sovittiin yhdessä viime puoluekokouksen jälkeen.

– Rehula oli halukas ottamaan vetävän roolin järjestöuudistuksessa. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse, Laaninen sanoo.

Hän on hoitanut keskustan puoluesihteerin tehtävää neljä vuotta. Hän laskee onnistuneensa sinä aikana kahdessa kolmesta tavoitteestaan.

– Puolueen maine on palautettu ja talous on kunnossa. Kolmas asia omalla listallani oli keskustan paluu pääministeripuolueeksi ja sen eteen tässä nyt kovasti koetetaan tehdä töitä, Laaninen sanoo.

Kansa miettii vielä

Laaninen vieraili lauantaiaamuna Hämeenlinnan torilla keskustan eurovaalibussin mukana.

Hän kertoo seuranneensa laimeahkosti käynnistynyttä ennakkoäänestystä hieman huolestuneena.

– Kyse on varmaan siitä, että kun tässä on nyt käyty kohtuullisen tiukkaa keskustelua, ihmiset aidosti vielä miettivät vaihtoehtoja. Kaikki on vielä mietinnässä, Laaninen arvioi.

Hänen mukaansa myös puolueiden aiempaa lyhyempi kampanja-aika saattaa vaikuttaa äänestäjien käyttäytymiseen.

– Voi silläkin olla merkitystä.

Laaninen luottaa eurovaalien äänestysaktiivisuuden kuitenkin nousevan vaalipäivää kohti.

– Toivon, että aktiivisuus nousee, mielestäni äänestysprosentin pitäisi päästä yli 50 prosentin. Se on kova tavoite, mutta antaisi europarlamentaarikoille oikeutuksen tehdä työtänsä, Laaninen sanoo. (HäSa)

Mainos