Kanta-Häme

Laatikaisesta SDP:n ryhmyri Hämeenlinnassa

Anne Laatikainen toimii vuodenvaihteesta SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajana.

SDP:n valtuustoryhmä on valinnut Anne Laatikaisen uudeksi puheenjohtajakseen ensi vuoden alusta alkaen. Valtuustokauden alusta ryhmyrinä toiminut Ranjith Kumar Prabhakaran halusi keskittyä kaupunginhallitustyöskentelyyn.

Myös demarien edustukseen kaupunginhallituksessa tulee muutos, sillä SDP:n neljästä nykyisestä jäsenestä Mika Einiö ei ammatillisten syiden vuoksi halua jatkaa.

Hänen tilallleen SDP on nostamassa Timo Viitasen. Einiö siirtyy puolestaan Viitasen nykyiselle paikalle sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajaksi.

Ensi viikolla Hämeenlinnan valtuusto valitsee loppukaudeksi kaupunginhallituksen ja lautakunnat sekä valtuuston puheenjohtajiston.

 

Kuntavaalien jälkeen keväällä 2017 luottamuselinten toimikausi rajattiin tämän vuoden loppuun asti, koska tuolloin luultiin maakuntien aloittavan toimintansa 2019 ja arvioitiin sen tuovan muutoksia myös kunnallisiin toimielimiin.

Maakuntien perustaminen on lykkääntynyt jo muutamaan otteeseen. Näillä näkymin ne aloittavat toimintansa aikaisintaan vuonna 2021.

Nyt valtuusto valitseekin toimielimet vaalikauden loppuun eli 31.5.2021 saakka. HÄSA

Päivän lehti

5.7.2020