Kanta-Häme

Laatu ja nopeus toivat menestystä

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät ovat palkinneet tervakoskelaisen Laatuterä Oy:n yrittäjän Juhani Heinosen Janakkalan vuoden yrittäjänä. Palkitseminen tapahtui Janakkalan Yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana Turengin Asemalla.

Laatuterä Oy on erikoistunut lastuavien terien valmistukseen ja huoltoon. Asiakkaita yrityksellä on Suomessa noin 250. Yrityksellä ei ole suoraa vientiä, mutta suuri osa asiakkaista on vientiyrityksiä.

Yrityksellä on yli 30 vuoden kokemus työkaluhionnasta ja 18 vuoden kokemus terien valmistuksesta sekä teroituksesta CNC-tekniikalla.

Kiipulassa metallialan opettajana toiminut Juhani Heinonen aloitti vuonna 1986 sivutoimisena yrittäjänä huoltaen iltaisin ja viikonloppuisin lähiseudun yritysten käyttämiä teriä.

– Huomasin, että tästähän voisi syntyä kunnon yritystoimintaa. Niinpä päätin ryhtyä päätoimiseksi yrittäjäksi vuonna 1990.

Tätä ratkaisua hän ei ole katunut. Hyvän pohjan yrittäjäksi ryhtymiselle petasi silloisen Hämeen TE-keskuksen järjestämä pitkä yrittäjyyskurssi.

Lastuavan terän yhdistää helposti mielikuvissa metallin työstöön, mutta myös muita materiaaleja niillä voi työstää. Laatuterä tavoittelee uusia asiakkuuksia erityisesti muovia koneistavista yrityksistä.

– Usein asiakkaan ongelmat ovat meille selkeitä ja helppoja ratkaista, sillä kokemuksesta tiedämme miten erilaiset terät käyttäytyvät.

Toimintansa avaintekijöiksi Laatuterä Oy on määritellyt laadukkuuden, joustavuuden ja toimintanopeuden. Pienetkin tuotesarjat valmistuvat nopeasti ja tehokkaasti.