fbpx
Kanta-Häme

Laboratorio siirtyy tuttuihin väistötiloihin

Keskussairaalan laboratorio siirtyy syyskuun alussa väistötiloihin sairaalarakennuksen ensimmäiseen kerrokseen.

Väistötiloja tehdään parhaillaan fysiatrian osaston viereen tiloihin, jossa on aiemmin ollut kanslia- ja arkistotiloja.

– Paikkaa on käytetty meillä väistötilana aiemminkin. Sairaalan tekninen osasto on ollut siellä ja viimeksi sairaala-apteekki, kertoo Kanta-Hämeen keskussairaalan tekninen johtaja Hannu Jokipii.

Ei vaikuta palvelutasoon

Muutto ei vaikuta laboratorion palvelutasoon. Keskussairaalan laboratoriopalvelun tuottaa nykyisin Tampereella pääpaikkaansa pitävä Fimlab. Sen liiketoiminnan kehitysjohtaja Esa Kärkäs kertoo, että toimintaan ei tule katkosta missään vaiheessa.

Väistötilojen on määrä valmistua elokuun puoliväliin mennessä, ja sen jälkeen laboratorio muuttaa niihin. Muutossa noin 50 työntekijän työpisteet siirtyvät uuteen paikkaan.

– Sairaalan ja potilaiden näkökulmasta kaikki toimii normaalisti myös muuton aikana ja sen jälkeen uusissa tiloissa. Jatkossakin kaikki kiireelliset tutkimukset tehdään edelleen paikan päällä.

Väistötilat ovat hieman pienemmät kuin laboratorion nykyiset tilat sairaalan toisessa kerroksessa, mutta ne ovat kuitenkin riittävän kokoiset tiloihin siirtyvälle toiminnalle.

Laboratorio siirtyy väistötiloihin kosteusvaurion ja siitä johtuvien sisäilmaongelmien takia. Hannu Jokipii kertoo, että tiloja tutkitaan tarkemmin sen jälkeen, kun laboratorio on siirtynyt väistötiloihin.

– Syksyn aikana tarkentuu, mitä nykyisen laboratorion tiloille tehdään. Tämän vuoden budjetissa ei ole varauduttu tilojen remontointiin. (HäSa)

Menot