fbpx
Kanta-Häme

Laboratoriokiistassa jatkovalitus

Kiistassa keskussairaalan laboratorioiden fuusiosta tamperelaisen Fimlabin kanssa on tapahtunut uusi käänne.

Fuusiosta valittanut janakkalalaisvaltuutettu, lakiasiainsihteeri Irja Pynnönen (kesk.) on tehnyt täytäntöönpanokiellon hylkäämisestä jatkovalituksen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus teki maaliskuussa asiassa välipäätöksen, jonka mukaan se ei kiellä laboratoriofuusion täytäntöönpanoa Pynnösen valituksen vuoksi.

Nyt Pynnönen on valittanut hallinto-oikeuden välipäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lisäksi hän pyytää, että korkein hallinto-oikeus määrää fuusiolle väliaikaisen täytäntöönpanokiellon, kunnes se on käsitellyt Pynnösen jatkovalituksen.

Pynnönen perustelee jatkovalitustaan kuntalain 98. pykälän säännöksellä, jonka mukaan täytäntöönpano kielletään, jos valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi. Näin Pynnönen katsoo valitukselleen käyvän, jos sairaanhoitopiiri sen käsittelyn aikana toteuttaa laboratoriofuusion.

Lisäksi hänen mukaansa hyvään hallintotapaan kuuluu päätöksen perustelu laajemmin sekä valittajan kuuleminen vastaosapuolen lausunnon jälkeen.

Pynnösen mukaan sairaanhoitopiirin lausunto sisältää “totuudesta poikkeavia ja asiaan kuulumattomia käsityksiä ja asioita”.

Hänen mielestään fuusion valmistelussa on salattu asiakirjoja sairaanhoitopiirin valtuustolta sekä rikottu useita julkisuuslain säädöksiä.

Sairaanhoitopiiri…vastaa väitteisiin

KHO ei ole toistaiseksi pyytänyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä vastinetta Pynnösen jatkovalitukseen. Sairaanhoitopiiri aikoo kuitenkin toimia asiassa.

– Valitusasiakirja sisältää siinä määrin erilaisia väittämiä ja epämääräisiä viittauksia, että korkeimmalle hallinto-oikeudelle on tarkoitus laatia viivytyksettä asiaan liittyvä vastine, piirin johtaja Jarmo Väänänen esittää sairaanhoitopiirin hallitukselle.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona.

Sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtajana Pynnösellä on hallituksen kokouksissa läsnäolo-oikeus.

Kun hallitus maaliskuussa käsitteli hallinto-oikeuden välipäätöstä, Pynnönen poistui pykälän käsittelyn ajaksi esteellisenä kokouksesta. (HäSa)

Menot