Kanta-Häme

Lahdensivuntien silta kuntoon

Lahdensivuntien ylittävä moottoritien silta on tullut peruskorjausikään.

Silta saa uudet asvaltit ja mahdollisesti myös vedeneristys uusitaan. Kyseessä on tavallisesta kulumisesta johtuva peruskorjaus, eikä useita rekkoja niitannut alikulku ole saamassa lisää korkeutta.

Matalasta tunnelista ilmoittavat tällä hetkellä vain liikennemerkit, eikä korjauksen jälkeenkään olla lisäämässä varoituksia.

Korkeutta ei voida lisätä siksi, että ainoa mahdollisuus olisi kaivaa ajokaista alemmas. Vastassa on kuitenkin vedenpinta.

Alikulkutunneli madaltuu entisestään korjauksen vuoksi noin 40 senttimetriä. Tällä hetkellä alikulun korkeudeksi ilmoitetaan 3,4 metriä. Henkilöautot pääsevät yhä korjauksen aikana alittamaan sillan.

Moottoritielle sillan päälle tulee kavennuksia kaistoihin työmaan aikana. Se vaikuttaa nopeusrajoituksiin ensi kesänä.

– Nopeutta lasketaan 60–80 kilometrin tuntivauhtiin. Varsinaista kiertotietä ei tulla tekemään, kertoo Uudenmaan ely-keskuksen projektipäällikkö Terhi Siltanen.

Bussireitteihin tulee muutoksia ensi maanantaista alkaen. Linjat 2, 9, ja 13 kulkevat poikkeusreittiä peruskorjauksen aikana. Virvelinpuiston E-pysäkki poistuu käytöstä. Sieltä lähtevät vuorot siirtyvät Virvelin P-pysäkille. Poikkeusreitti kulkee Lapiotien, Kanakouluntien, Virvelintien ja Ansiomäentien kautta.

Työmaa haittaa liikennettä Lahdensivuntiellä välillä Ansiomäentie-Lapiotie. Työmaan ja väliaikaisten liikennejärjestelyjen rakentaminen alkaa tällä viikolla.

Korjaus valmistuu kesän aikana ja siitä vastaa Uudenmaan ely-keskus. Siltanen kertoo, että korjaus on osa laajempaa elyn projektia, jossa kunnostetaan siltoja Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla.

Projektille on osoitettu noin 4 miljoonaa euroa Liikenneviraston budjettirahoista. Myös Brahenkadun ylittävä silta peruskorjataan myöhemmin tänä vuonna. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic