Kanta-Häme

Lähes kaikki isoimmat kunnat ovat Facebookissa

Yhteisöpalvelu Facebook on yleisin kuntien käyttämä sosiaalisen median väline, selviää Kuntaliiton kyselystä. Kaikki kyselyyn vastanneet yli 20 000 asukkaan kunnat ovat Facebookissa.

Yli 50 000 asukkaan kunnista suurin osa on Facebookin lisäksi myös Twitterissä.

Twitteriä käyttää runsas neljännes ja lähes yhtä moni Youtubea. LinkedInin käyttö on vähäistä, mutta kasvaa.

Kyselyn mukaan sosiaalista mediaa käytetään muun muassa tapahtumien markkinointiin. Vähemmän sitä käytetään esimerkiksi asiakaspalveluun.

– Avovastauksista nousi esille, että kunnat hyödyntävät sosiaalista mediaa myös kriisiviestinnässä, kertoo Kuntaliiton verkkoviestintäpäällikkö Tony Hagerlund.

Janakkala on somen konkareita

Kanta-Hämeen kunnista vain kolme on vielä löytänyt tiensä Facebookiin. Siellä viestivät Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupungit sekä Janakkalan kunta.

Sen sijaan Forssan kaupunki ja Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Jokioisten, Lopen, Tammelan ja Ypäjän kunnat eivät ole toistaiseksi yhteisöpalvelussa.

Janakkalan kunta on ollut Facebookissa pisimpään, joulukuusta 2010 saakka. Se jakaa sivullaan päivittäin useita linkkejä, kuvia sekä tapahtumatiedotteita.

Hämeenlinna löytyy myös Twitteristä

Hämeenlinna on viestinyt Facebookin kautta reilut kaksi vuotta keskimäärin kerran päivässä.

Viime viikkoina Hämeenlinna on tiedottanut tapahtumista, päätöksistä sekä toteuttanut Facebookissa palvelukyselyjä esimerkiksi pysäköinnistä ja lasten ja nuorten palveluista.

Hämeenlinna löytyy myös Twitteristä, YouTubesta ja LinkedInistä.

Riihimäki on uusin tulokas

Riihimäen kaupunki liittyi Facebookiin vasta huhtikuun alussa, mutta on sen jälkeen jakanut yhteisöpalvelussa useita tiedotteita ja linkkejä päivittäin.

Postaukset ovat liittyneet lähinnä tuleviin tapahtumiin sekä työntekijöiden blogeihin.

Riihimäki on lisäksi Twitterissä, Pinterestissä ja Scoopissa.

Kaupungilla on myös erityinen Riihimäki-sovellus, joka kertoo kaupungin uutisista ja tapahtumista sovelluksen tilanneiden älypuhelimissa ja tableteissa. (HäSa-STT)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic