Kanta-Häme

Lähes sadan murron tekijät käräjille

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomarit saavat talven aikana ratkaistavakseen useita laajoja murtovarkaussarjoja.

Asuntomurtoja tehtailleet kuusi liettualaismiestä on odottanut vangittuna oikeudenkäyntiä elokuun lopulta saakka. Heitä epäillään kolmenkymmenen asuntomurron sarjasta pääasiassa Kanta-Hämeessä. Koruvarkauksiin erikoistuneet varkaat olivat ehtineet hävittää saaliinsa ennen kiinnijäämistään.

Syytteet miehiä vastaan nostetaan törkeistä varkauksista.

Tutkinnassa on myös toinen noin 30 asuntomurron sarja, josta epäiltynä on vangittu neljä liettualaista henkilöä. Näiden tekijöiden jäljiltä on paljastunut murtoja sekä Kanta-Hämeen että Varsinais-Suomen puolella.

32 mökkimurron sarja

Lokakuussa Hämeenlinnan ja Forssan seudulla tapahtui laaja mökkimurtojen sarja, josta epäiltynä on vangittu kaksi nuorta hämeenlinnalaismiestä. Miehet ovat poliisin mukaan tunnustaneet 32 murtoa kesäasunnoille sekä muitakin murtoja. Osa varastetusta omaisuudesta on saatu takaisin.

Murtomiesten lisäksi tutkintavankina on Hämeenlinnassa istunut myös huijauksia tehtaillut parikymppinen hämeenlinnalaismies.

Mies teki muun muassa vuokrasopimuksia vuokra-asuntoyhtiön nimissä, vaikka mitään toimeksiantoa hänellä ei ollut. Uhrit maksoivat vuokraennakoiksi luulemiaan rahoja miehen tilille.

Poliisin mukaan mies ehti saada rahaa noin 20 henkilöltä ennen kiinnijäämistään. Laajan huijausjutun esitutkinta valmistuu lähiaikoina. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020