Kanta-Häme

Lähiruoka saa polkemaan

Torilla kuhisee keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneita pyöräilijöitä. Aurinkoinen sää on houkutellut paikalle 128 pyöräilijää. Tänä vuonna erikoisteemana ovat lähijärvien kalat.

Lähiruokapyöräily järjestetään nyt neljättä kertaa.

Pyöräreitti kulkee Hämeenlinnan ja Hattulan rantoja pitkin 42 kilometrin matkan. Yhteen soittoon matkaa ei tarvitse hikoilla, vaan välillä letka pysähtyy maataloille ja kartanoille maistelemaan lähiruokaa.

Ajatuksena on, että myös tavalliset ihmiset pääsevät näkemään tilojen toimintaa.

Ei ehdi hyytyä

Ventolan tilalle polkaisee energinen naisjoukko, maa- ja kotitalousnaiset. Kilometrejä heillä on takana kolmisenkymmentä ja kaksitoista on vielä edessä, mutta näiltä naisilta ei hymy silti hyydy.

– Kilometreinä 42 kuulostaa aluksi hurjalta, mutta ei se loppujen lopuksi ole. Reitti on jaettu tasaisesti ja pysähdyksiä on noin 10 kilometrin välein. Ei ehdi väsyä, Karoliina Nurmi sanoo.

Hän on lähtenyt matkaansa äitinsä Eeva Nurmen kanssa.

– Minä olen se, joka huutelee autoilijoille, että hämäläistä lähiruokaa, hän nauraa.

Ira Iso-Sipilä lähti matkaan naapurin Satu Pirttilän houkuttelemana. Pirttilä kiittelee, ettei nälkä ole ainakaan päässyt tulemaan, kun joka paikassa tarjotaan herkkuja.

– Ryhmässä pyöräily on hauskaa ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin. Pieni uteliaisuus myös pakotti matkaan. Tässä näkee, mistä ruoka oikeasti tulee, Iso-Sipilä luettelee syitä, miksi hän lähti mukaan tapahtumaan.

Juomatauon ja kalan maistelun jälkeen joukko lähtee kohti seuraavaa etappia, Metsänkylän kartanoa. Päätepysäkkinä on tori. Samanlaiselle energialla he aikovat jatkaa loppuun asti.

Tapahtuman järjestivät tänä vuonna Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Vanajavesikeskus, Hämeen ammattikorkeakoulu, Maa- ja kotitalousnaiset, Hämeen kalatalouskeskus sekä Linnan pyöräverstas. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic