Kanta-Häme

Lähitapiola Loimi-Häme pääsi valmiina kasvuun

– Kilpailijoiden irtisanomisliike on kääntynyt meille myönteiseksi, Lähitapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola sanoo.

Vahinkovakuutusyhtiön vakuutusmaksutulo oli tänä vuonna 6,2 prosenttia viime vuoden vastaavaa maksutuloa suurempi. Viime vuonna maksutulo kasvoi 6 prosenttia.

Maksutulon kasvu on merkittävä, koska koko vahinkovakuutusalan maksutulo on kasvanut tänä vuonna 2,4 prosenttia.

– Henkilöstön määrää olemme kasvattaneet 26:lla kahden vuoden aikana, Riekkola kertoo.

Lähitapiola-yhtiöiden toiminta pääsi nykyisellä organisaatiolla toimimaan vasta viime vuoden alusta. Yritysjärjestelyt, joissa yhdistettiin entisen Tapiola- ja Lähivakuutus-ryhmän yhtiöt, kesti lähes kaksi vuotta.

Loimi-Hämeen yhtiöllä 12 konttoria, joista kaksi on yrittäjävetoisia. Yrityksellä on 70 päätoimista omaa työntekijää ja 44 yrittäjää töissä.

– Olemme tarkoituksella säilyttäneet vahvan konttoriverkon. Kasvot löytyvät jatkossakin, Riekkola sanoo.

Lähitapiola Loimi-Häme otti kaikki konttorit omaan haltuunsa, kun Lähitapiola-ryhmää rakennettiin. Riekkola selittää ratkaisua sillä, että yhtiö halusi selvittää toiminnan ja mahdolliset riskit. Nyt konttoreita on jälleen muutettu yrittäjävetoisiksi.

– Molempien yrittäjävetoisten konttorien kehitys on ollut huikea. Jos malli toimii näin hyvin, niin mikä ettei.

Useimmat finanssiyritykset muuttavat toimintaansa sähköiseksi. Riekkola kertoo, että Lähitapiola haluaa kehittää sähköistä asiointia rinnan vanhan konttorimallin kanssa.

– Saimme viime vuonna 1 100 uutta asiakasta. Tänä vuonna olemme saaneet jo lähes tuhat uutta asiakasta.

Lähitapiola Loimi-Häme on kerännyt nimenomaan kotitalouksia lisää asiakkaikseen. Maksutulolla mitattuna yritysten lakisääteiset vakuutukset tuovat puolet vahinkovakuutusyhtiöiden maksutulosta. Loimi-Hämeellä tämä osuus on noin neljännes. Maatilat tuovat toisen neljänneksen maksutulosta.

Vakuutusyhtiöiden vakavaraisuutta ankarasti säätelevä Solvenssi II -säännöstö astuu vähitellen voimaan. Lähitapiola-ryhmässä vakavaraisuutta mitataan sekä koko ryhmältä että yksittäisiltä yhtiöiltä. Riekkola myöntää säännösten tuottavan paljon työtä.

– Meillä ei ole missään alueyhtiössä tai ryhmässä ongelmia täyttää vaatimuksia. Vakavaraisuutemme kestää pahatkin stressitestit.

Lähitapiola-ryhmä koostuu 20 alueyhtiöstä ja valtakunnallisista yhtiöistä. Loimi-Hämeen alueeseen kuuluu Kanta-Häme sekä Loimaan seutu ja Toijalan-Lempäälän alue Pirkanmaalta. HäSa

Päivän lehti

3.4.2020