Kanta-Häme

Lahjavirvelit päätyvät koululaisten käsiin

 

Ensi keväänä ja kesänä moni koululainen pääsee kokeilemaan taitojaan virvelin varressa. Viestejä Vanajavedellä -hanke sai lahjoituksena 25 virveliä, joista otetaan ilo irti lasten ja nuorten ympäristökasvatustyössä.
 
Hankkeen projektipäällikkö Mika Soramäki uskoo, että jo eskari-ikäinen voi oppia käsittelemään virveliä.
 
– Kyllä mun poikani käytti virveliä kuusivuotiaana, Soramäki muistelee.
 
– Onhan siinä vaiheessa virveli todella paljon pidempi kuin virvelöitsijä, mutta ei se haittaa.
 
Hanke järjestää esimerkiksi luontoretkiä koululuokille ja lasten ja nuorten onkipäiviä. Soramäki kertoo, että vireillä on myös yhteistyösuunnitelma Pikku Kakkosen kanssa.
 
”Edistää vesiensuojelutyötä”
Virvelit lahjoitti Metsähallituksen Villi pohjola -tavaramerkki, joka lopettaa luontomatkailubisneksen uuden omistajan myötä.
 
Metsähallituksen Laatumaan myyntineuvottelija Marko Ihatsu näki tyhjän pantiksi jäävissä virveleissä mahdollisuuden edistää vesiensuojelutyötä.
 
– Vanajavesikeskuksessa virvelit menevät todella hyvään käyttöön. Nykyään pleikkarin ohjain pysyy monella nuorella käsissä paremmin kuin onki. Luonnossa oleminen lisää kiinnostusta siihen, mitä ympäristössä tapahtuu, ja sitä kautta siihen, mitä ympäristön ja vesien hyväksi voi tehdä, Ihatsu sanoo.
 
Virveleiden lisäksi Viestejä Vanajavedellä sai vieheitä. Kalastustarvikeliike Pro Fish lupasi lähteä talkoisiin mukaan ja kunnostaa virvelit. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic