Kanta-Häme

Saako Finlandia-kirjailija urheilusankarin palkinnon - lahjoittaako kaupunki Olli Jaloselle tontin?

Olli Jalonen

Suomessa on tapana, että voitokkaille urheilusankareille järjestetään kansanjuhla tai lahjoitetaan tontti. Hämeenlinnalainen kirjailija Olli Jalonen voitti keskiviikkona toisen Finlandia-palkintonsa. Ennen Jalosta vain Bo Carpelan on palkittu Finlandilla kahdesti.

Kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, kuinka kaupunki muistaa Olli Jalosta saavutuksestaan?

– Kun viittasit urheilijoihin, niin urheilijat kutsutaan mitali-illalliselle menestyksen johdosta. Sama koskee myös Finlandia-palkintoa.

Onko näin toimittu pitkään?

– En osaa sanoa ajallista määrettä, mutta tapana on ollut, että menestyksestä on tällä tavalla huomioitu.

Olli Jalosen syntymäpaikka on Helsinki, mutta voisiko kaupunki jollakin tavoin hyödyntää palkitun kirjailijan hämeenlinnalaisuutta, jopa tuotteistaa sitä?

– Se on hauskaa, että tänne on asettunut kirjailijoita muualta iän päivän, ja jos ajattelee kirjailijoiden skaalaa, niin sehän on todella, todella laaja.

– Traditio kirjailijakaupunkina on vahva ja lähtisin tekemään tuotteistamista enemmän kirjallisuuskaupungin näkökulmasta. Se on hyvä pitää esillä ja sitä voisi varmaan nostaa vahvemminkin esille. HÄSA

Lue myös: Hämeenlinnalainen Finlandia-voittaja Olli Jalonen haastattelussa: Urasta olisi tullut erilainen ilman kohtalokasta Saint Helenan matkaa

Päivän lehti

15.8.2020