Kanta-Häme

Lainaa kokemus kokemuskirjastosta

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivää vietetään 17.10. teemalla Kuka on asunnon arvoinen.

A-klinikkasäätiön Sisä-Suomen palvelualueen Hämeenlinnan asumispalvelut järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan kirjaston kanssa maanantaina kello 14–17.30 Kokemuskirjaston.

Kokemuskirjaston on tarkoitus lisätä ihmisten välistä vuorovaikutusta, vähentää ennakkoluuloja ja lisätä tietoa syrjäytyneisyyden kokemuksesta ja asunnottomuudesta.

Kokemuskirjastossa voi lainata elävän ihmisen paperisen kirjan sijaan. Paikalla on lainattavissa muun muassa maahanmuuttajan, mielenterveys- ja päihdeasiakkaan, asunnottoman, vuokranantajan sekä läheisen kokemukset.

Pääkirjastossa on esillä asumispalveluiden asiakkaiden kirjoittamista teksteistä koottu näyttely Asunnottomuuden kasvot.

Hämeenlinnan asumispalvelut ja Living Room järjestävät iltatapahtuman Living Roomissa (Birger Jaarlin katu 21 B) kello 18–22.

Tapahtumassa nautitaan Marttojen valmistamasta kasvissosekeitosta, kahvista ja lämpimästä yhdessäolosta sekä elävästä musiikista.

Kello 19–20 käydään paneelikeskustelu asunnottomuudesta. Paikalla on väkeä päihde- ja asumispalveluita järjestäviltä toimijoilta, Hämeenlinnan kaupungilta, maahanmuuttajatyöstä ja sosiaalityöstä sekä asiakkaita.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic