fbpx
Kanta-Häme

Laite kopioi pankkikortteja automaatilla

Pankkikortteja bensa-automaatilla kopioinut porukka on jäänyt kiinni ja vangittu Päijät-Hämeessä.

Tarkkana ollut sivullinen huomasi useita henkilöitä oudoissa puuhissa kesäkuun alkupuolella Hennalan Shellillä. He olivat asentamassa tai ottamassa pois niin sanottua skimmauslaitetta. Laitteella voidaan kopioida pankkikortteja ja niiden tunnuslukuja.

Poliisin saamien tarkkojen tuntomerkkien perusteella lähistöltä tavattiin ajoneuvo, jolla kyseiset kolme henkilöä olivat liikenteessä. Poliisi löysi ajoneuvosta paikannuslaitteita ja muuta elektroniikkaa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi kolme 20–30-vuotiasta ulkomaalaista miestä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Esitutkinnassa löytyi Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella oleva asunto, joka on ollut näiden vangittujen henkilöiden käytössä. Asunnosta takavarikoitiin lisää elektroniikkaa, jonka avulla on voitu selvittää juttukokonaisuutta.

Miehet olivat liikkuneet useilla paikkakunnilla Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä. Lisäksi oli käyntejä Keski-Suomessa Jämsän seudulla ja Itä-Suomessa Varkauden seudulla.

Esitutkinnassa pyritään selvittämään henkilöitä, joiden tiedot on jo onnistuttu saamaan ja toimittamaan eteenpäin sekä henkilöitä, joiden tiedot on kopioitu, mutta ei ole vielä ehditty toimittaa eteenpäin.

Epäiltyjen jäljille päästiin hyvän yleisöhavainnon perusteella.

Koska kyseessä ei ole ainoa näitä rikoksia tekevä ryhmä, poliisi pyytää kansalaisia edelleen tarkkailemaan kylmäasemien maksupäätteitä ja niiden läheisyydessä epämääräisesti puuhastelevia henkilöitä. HÄSA

Menot