Kanta-Häme Hämeenlinna

Lakkautuskohu ei vaikuttanut Parolan lukion hakijamäärään – Hakijoita enemmän kuin vuosi sitten

Rehtori Reijo Järvinen on tyytyväinen siihen, ettei lakkautussuunnitelma ainakaan vähentänyt Parolan lukion hakijamäärää. Kuva Pekka Rautiainen

Parolan lukioon tuli tällä viikolla päättyneessä yhteishaussa enemmän hakijoita kuin vuosi sitten. Ensisijaisia hakijoita on 56, kun viime vuonna lukema oli 53.

Parolan lukion rehtori Reijo Järvinen on hakijamäärään erittäin tyytyväinen kahdestakin syystä.

Ensinnäkin Hattulan kunnan säästöpakettiin kuulunut suunnitelma lukon lakkauttamisesta ei karkottanut hakijoita.

Lisäksi nyt toisen asteen koulutukseen hakeva ikäluokka eli vuonna 2003 syntyneet on Hattulassa poikkeuksellisen pieni eli 104 henkilöä.

– Sillä tavalla lakkautussuunnitelma näkyi, että hakijamäärä alkoi nousta selvästi sen jälkeen, kun kunnanvaltuusto päätti luopua lukion lakkautuksesta, Järvinen sanoo.

Muutama hakija muualtakin

Hattulassa kunnan omaan lukioon on pyrkinyt yleensä 50-60 prosenttia ikäluokasta. Nyt määrä on tasan puolet, sillä ensisijaisten hakijoiden joukossa on muutama hakija muilta paikkakunnilta. Hattulalaisia hakijoita on 52.

Hattulasta haetaan aina jonkin verran myös muun muassa Hämeenlinnan lukioihin sekä Tampereen suuntaan.

Järvinen arvelee, että Parolan lukioon pyrkivien määrässä näkyy myös sama ilmiö kuin koko koulutuskuntayhtymä Tavastian hakijamäärissä. Lukiokoulutuksen suosio kasvoi tänä vuonna myös kaupungissa ammatillisen koulutuksen suosioon verrattuna.

Koko Tavastian hakijamäärä kasvoi

Tavastian lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen tuli yhteishaussa kaikkiaan 1 101 ensisijaista hakijaa eli noin 50 enemmän kuin vuosi sitten.

Lukioihin hakijoita oli yhteensä 483, mikä on 66 hakijaa enemmän kuin vuosi sitten. Eniten kasvoi Kaurialan lukioon hakeneiden määrä.

Ammattiopisto Tavastiaan tuli 618 ensisijaista hakemusta. Hakijoiden määrä on hieman pienempi kuin vuosi sitten, mutta ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja oli tänä vuonna vähemmän tarjolla yhteishaussa.

Eniten hakijoita on sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, sähkö- ja automaatioalan sekä liiketoiminnan perustutkintoon. Eniten suosiotaan kasvatti sote-puolen ensihoidon osaamisala sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. HÄSA

 

Lue lisää: Parolan lukiota ei lakkauteta – Valtuusto heilutti punakynää muidenkin säästöjen suhteen

Lue myös: Jälkipyykkiä valtuustosta: Parolan lukio säästyi, mutta säästökeskustelu jäi käymättä