Kanta-Häme

Lammi-viikon valokuvakisa perjantaina –kotiseutuhenkiset tehtävät täytyy kuvata rajatussa ajassa

Lammin Kotiseutulehden valokuvauskilpailu toteutetaan tänä vuonna Lammi-viikon yhteydessä uudella konseptilla. Tulevana perjantaina osallistujat saavat kahdeksan kotiseutuhenkistä tehtävää, jotka täytyy kuvata rajatussa ajassa.

– Kilpailu kulkee nimellä kuvamaraton, mutta tehtävien määrän ja niiden tekemiseen käytetyn ajan perusteella voitaisiin ennemminkin puhua vaikkapa kuvamailista. Kaikki kuvaustehtävät ehtii suorittaa annetussa ajassa, eikä paikasta toiseen siirtymiseen esimerkiksi tarvita autoa, kilpailun päätuomari Matti Siivonen kertoo.

 

Ensimmäinen tehtävä avataan perjantaina kello 16 Peltolehdossa, ja loput avataan varttitunnin välein.

Tehtäviä voi lähteä suorittamaan heti ensimmäisen tehtävän avauduttua tai sitten voi odotella siihen asti, kun viimeinenkin tehtävä on avattu.

Tehtävästä saa ottaa itselleen valokuvan muistin tueksi. Tehtävät tulee palauttaa Peltolehtoon viimeistään kello 19.

Matti Siivonen lupaa kuitenkin hiukan helpotustakin tehtävien suorittamiseen.

– Kuvaustehtävien tekemiseen löytyy vinkkejä Lammi ennen vanhaan -näyttelystä, jossa on esillä Jaakko Rautavirran valokuvakokoelman kuvia sekä Keijo Kääriäisen ilmakuvia Lammin kirjaston kotiseutukokoelmasta, Siivonen paljastaa.

Kuvaustehtävät voi tilata etukäteen sähköpostitse, mutta niiden jakelu ajoitetaan samoihin hetkiin kun tehtävät paljastetaan Peltolehdossa.

Kuvakisaan voi osallistua vain yhdellä kuvalla per tehtävä. Kuvata voi hvyin vaikka puhelimen kameralla.

 

Kuvakisan tulokset julkistetaan Peltolehdossa sunnuntaina Lammi-viikon ja ARS Peltolehdon ja Lammi ennen vanhaan -valokuvanäyttelyn päätöskahvituksen yhteydessä.

Valokuvakilpailuun tuotuja kuvia voidaan myöhemmin käyttää Lammin Kotiseutulehden julkaisuissa kuvituksena ja ne voidaan myös liittää osaksi erilaisia kotiseutuaiheisia kuvakokoelmia.

Kuvamaraton alkaa perjantaina kello 16 Peltolehdon talossa, Lamminraitti 22A. Tehtävät tulee palauttaa klo 19 mennessä. Voittaja julkistetaan päätöskahvitilaisuudessa sunnuntaina klo 18.30.

 

Päivän lehti

14.7.2020