Kanta-Häme

Lammilainen äiti järjestää koulutakseista kyselyn

Lammilla vanhemmat ovat jo pitkään olleet kyllästyneitä koulujen taksikyytiongelmiin, mutta pari viikkoa sitten Noora Majanderin mitta täyttyi kerta kaikkiaan.

– Kyllä. Taksikyydit eivät toimi eikä kyse ole aivan pienistä ongelmista. Ne ovat peruskeskustelunaihe kaikissa vanhempainilloissa, ja opettajat joutuvat juttelemaan niistä vanhempien kanssa päivittäin, sanoo Majander.

Vanhempien mukaan lapsia on jätetty jopa kilometrien päähän kodeistaan tai taksi on ollut myöhässä yli tunnin. Aina lapsia ei ole muistettu ottaa kyytiin lainkaan.

Vanhemmat ovat antaneet kaupungille ja taksiyrityksille palautetta, mutta Majander sanoo, ettei tilanteeseen ole saatu pysyviä parannuksia. Ongelmia on ollut Konnarin esi- ja alakoulun sekä Hakkalan yläkoulun taksikyydeissä.

Kakkosluokkaa käyvän tytön äiti päätti tehdä vanhemmille kuljetuksista tyytyväisyyskyselyn.

– Kun kyselyn tulokset annetaan kerralla päättäjille, niitä ei voi sivuuttaa samalla tavalla kuin yksittäisiä puhelinkeskusteluja, uskoo Majander.

Päiväkoti ja ala-aste puoltavat

Kysely on tänään viety facebookiin ja Konnarin alakoulua käyvät saavat sen mukaansa keskiviikkona. Myös Lammin päiväkoti toimittaa kyselyn eskarilaisten vanhemmille kotiin.

Majander oli valmistautunut maksamaan kyselyn kopiointikulut itse, mutta sekä päiväkoti että Konnarin koulu ovat lupautuneet hoitamaan kyselyn kopioinnin ja jakelun.

– Hakkalan yläasteesta en vielä tiedä. Jos vanhempainyhdistyksen kokous antaa kyselylle tiistaisessa kokouksessa siunauksen, se teetetään, vaikka koulun rehtori suhtautuu siihen vastahakoisesti.

Majander haluaa edetä mahdollisimman ripeästi. Hän arvioi saavansa kyselyn tulokset valmiiksi ja jakoon kahden kolmen viikon sisällä.

Yhteenvedon saavat ainakin opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa, palvelusuunnittelija Kalle Lehtinen, Rajamäen liikenne, lasten- ja nuorten lautakunta, kaupunginhallitus ja -valtuusto.

– En tiedä, montako oppilasta taksiongelmat koskevat, mutta sanoisin, että riittävän monta. (HäSa)