Kanta-Häme Hämeenlinna

Lammilaiset taistelevat oman lukionsa puolesta – Verkkovetoomus keräsi pikavauhtia jo yli 800 nimeä

Verkkovetoomus keräsi nopeasti jo yli 800 nimeä.
Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta kerää adressilla nimiä Lammin lukion säilyttämisen puolesta. Kuvassa Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen. Kuva: Pekka Rautiainen
Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta kerää adressilla nimiä Lammin lukion säilyttämisen puolesta. Kuvassa Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen. Kuva: Pekka Rautiainen

Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta kerää adressilla nimiä Lammin lukion säilyttämisen puolesta. Verkkovetoomus lukion puolesta on saanut jo yli 800 allekirjoitusta. Adressiin kerätään nimiä myös Lammin, Tuuloksen ja Hämeenkosken yrityksissä ja kirjastoissa. Nimiä kerätään huhtikuun loppuun saakka.

Lammilaiset pitävät Hämeenlinnan kaupungin suunnitelmaa lukion lakkauttamisesta pitäjien asukkaita syrjivänä päätöksenä.

– Lammin lapset ja nuoret ansaitsevat saman, korkeatasoisen perusopetuksen kuin muutkin hämeenlinnalaiset, toimikunta painottaa.

Oman pitäjän nuorten lisäksi Lammin lukiossa opiskelee nuoria Hauholta. Päijät-Hämeen puolelta Lammin lukiossa on ollut opiskelijoita Hollolan kuntaan kuuluvalta Hämeenkoskelta.

Adressia keräävän toimikunnan mukaan lukion lakkauttaminen romuttaisi perusopetuksen tason Lammilla. Toimikunnan mukaan lukion lakkauttaminen vähentäisi Hakkalan koulun opettajien tuntimääriä niin, että laadukkaan perusopetuksen järjestäminen vaarantuisi.

Toimikunnan tiedotteessa muistutetaan, että yläkoulun opettajien lukioluokilta saamat oppitunnit ovat mahdollistaneet pätevät aineenopettajat sekä yläkouluun että lukioon, kun lehtoreille on kyetty järjestämään kokoaikaiset virkasuhteet.

Jos lukiota ei olisi, Hakkalan koulussa jouduttaisiin muuttamaan lehtorin virkoja tuntiopettajan viroiksi. Nykyinen jako 19 lehtoriin ja 4 tuntiopettajaan muuttuisi 14 lehtoriksi ja kymmeneksi tuntiopettajaksi.

– Jokainen vastuullinen päättäjä tietää, että sellaisella rakenteella ei ole mahdollista antaa laadukasta perusopetusta, rehtori Esa Kähkönen toteaa tiedotteessa.

Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta aikoo järjestää huhtikuussa Hakkalan koulussa myös tiedotustilaisuuden Hämeenlinnan päättäjille. Puhujiksi on tulossa Suomen lähilukioyhdistyksen edustajia, joilla on laajalti tutkimustietoa lukion lakkauttamisen taloudellisista ja sivístyksellisistä seurauksista.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic