Kanta-Häme

Lammilla jälleen asuntomurto

Lammilla murtauduttiin viikonlopun aikana Ronnintiellä sijaitsevaan omakotitaloon. Talosta varastettiin kaksi tietokonetta, kaksi kameraa, musiikkisoitin, koruja, puhelimia sekä pieni kassakaappi. Tekijöistä ei ole tässä vaiheessa havaintoja.

Poliisin mukaan viikonlopun murto ei näytä liittyvät aiempiin murtoihin, joita on tehty viime aikoina Lammilla.

Maanantaiaamuna Lammin Kostilantiellä yritetty murtautua taloon, mutta hälyttimet karkottivat varkaan. Talon asukkaat näkivät tummiin pukeutuneen, noin kolmekymppisen miehen juoksevan pois talolta.

Poliisi uskoo, että parin viikon takaisten murtojen taustalla ovat samat henkilöt. Tekijöiden epäillään murtautuneen omakotitaloihin myös muualla Kanta-Hämeessä ja maakuntarajojen ulkopuolella. Näissä tapauksissa varkaat ovat vieneet vain rahaa ja koruja.

– Näille varkaille eivät ole kelvanneet esimerkiksi aseet ja tietokoneet. Samanlaisia murtoja oli viime kesänä, ulkomaalaiset varkaat veivät vain rahaa ja koruja. Ronnintieltä vietiin muutakin, joten se on luultavasti oma tapauksensa, komisario Ilkka Iivari sanoo.

Poliisin mukaan murroista on alkanut liikkua vääriä ja värittyneitä tietoja sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan murroista ei ole tullut jokaöisiä, vaan niitä on ollut parin viikon aikana viisi.

Poliisi toivoo yleisön kertovan murtoihin liittyvistä havainnoista joko numeroon 07187 37718 tai osoitteeseen rikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi. (HäSa)

Päivän lehti

31.5.2020