Kanta-Häme

Lammin Kotiseutulehti siirtyi digiaikaan – lehti on saanut kotisivut ja Facebook-sivun

Lammin Kotiseutulehden uusi toimituskunta on tuonut 50-vuotiaan lehden digiaikaan.

Kesän aikana on julkistettu lehden kotisivut. Kotisivut löytyvät osoitteesta www.lamminkotiseutu.fi.

Syksyllä on avattu lehdelle myös Facebook-sivu, jonka kautta pääsee myös kätevästi uusille verkkosivuille.

– Verkkosivuilla on tarkoitus informoida Lammin Kotiseutulehden ystäviä lehden tekemisen eri vaiheista, innostaa lukijoita kirjoittamaan omia kirjoituksiaan lehteen ja antamaan toimituskunnalle juttuvinkkejä. Kotisivuilta on myös pääsy Lammi-galleriaan, joka vähitellen siirtyy lehden hallintaan, kertoo Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattila tiedotteessa.

Sivuston on koonnut Matti Siivonen.

Gallerian kuvat ovat pääosin Jaakko Rautavirran valokuvakokoelmasta, mutta tänä kesänä Kotiseutulehti on myös tallentanut Lammi-viikon tapahtumista oman kansionsa galleriaan.

Kotisivuille rakennetaan parhaillaan lehtiarkistoa. Ensimmäiset neljä Lammin kotiseutulehteä on saatu skannattua ja lisätty sivustolle kenen tahansa selattavaksi.

Toistaiseksi käytössä ei ole mitään nettilehtialustaa, vaan sivut ovat Kotiseutulehden pilvipalvelussa ja sieltä selattavissa pdf-tiedostoina. Lehtiä lisätään palveluun vähitellen.

Lisäksi lehtiarkistosta löytyvät kaikkien julkaistujen Kotiseutulehtien kansikuvat sekä sisällysluettelot. Lammin kirjaston kotiseutukokoelmasta löytyvät kaikki julkaistut lehdet, joten kirjastolla voi käydä lukemassa niitä lehtiä, joita ei vielä nettisivujen lehtiarkistosta löydy.

Päätoimittajan mukaan toimituskunta on tehnyt periaatepäätöksen, että lehti julkistetaan Lammin joulunavauksen yhteydessä ensimmäisen adventin alla.

Lehteen ehtii vielä syyskuun aikana lähettää kirjoituksia, valokuvia ja ehdottaa aiheita.

– Lehdessä on vuosien saatossa julkaistu runsaasti runoja, joita toivoisimme saavamme tänäkin vuonna julkaistavaksi. Toivoisimme, että saisimme mukaan myös uusia kirjoittajia ja tekijöitä, Mattila toteaa.

Lammin Kotiseutulehden toimituskuntaan kuuluvat Susanna Mattilan lisäksi Ulla Kartano, Päivi Ruuskanen ja Matti Siivonen.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic