Kanta-Häme Hämeenlinna

Lammin Kukkatalon palon syttymissyyn tutkinta kesken – Vakuutusyhtiön päätös ratkaisee yrittäjän jatkon

Hämeenlinnan kaupunki on tarjonnut Lammin Kukkatalon yrittäjälle vuokralle kiinteistöä Vääksyntieltä.
Lammin Kukkatalo paloi maan tasalle aamuyöllä vappuaattona. Kuva Sara Aaltio. Arkisto

Huhtikuun lopussa tulipalossa tuhoutuneen Lammin Kukkatalon yrittäjä Marja Yli-Paappala-Juopperi odottaa kuumeisesti vakuutusyhtiön päätöstä. Se ratkaisee yrittäjän tulevaisuuden eli jatkaako hän kukka- ja hautaustoimistoyrittäjänä Lammilla.

– Riippuu vakuutusyhtiön päätöksestä, rakennetaanko entisen Kukkatalon tilalle uusi vai ei.

Kolmikerroksinen, noin 500-neliöinen rakennus tuhoutui täysin huhtikuun lopussa syttyneessä tulipalossa. Naisen mukaan olo alkaa pikkuhiljaa helpottaa suuren järkytyksen jälkeen.

– Olihan se rakennus tietynlainen maamerkki tai käyntikohde, kun sielläpäin ajeltiin.

Rakennuksen tunnelma oli yrittäjän mukaan ainutlaatuinen ja asiakkaat kiittelivät kaunista esillepanoa.

Tulipalon tutkinta vielä kesken

Rikoskomisario Marko Mäkinen kertoo, että palon tutkinta on edelleen kesken ja palon syytä selvitetään.

Poliisi odottaa tuloksia tutkimuslaboratoriolta, jonne on lähetetty palonäytteitä tutkittavaksi. Tämä on Mäkisen mukaan normaali käytäntö tulipalon syttymissyytä selvitettäessä.

Hämeenlinnan kaupunki on tarjonnut Yli-Paappala-Juopperille vuokratilaksi entistä Voglian kiinteistöä Vääksyntien varrelta. Kiinteistössä on paljon tilaa ja se on yrittäjän mukaan vähän samantyylinen kuin Kukkatalo, mutta sijaitsee hieman kauempana keskustasta.

– Se on yksi vaihtoehto. En tiedä, miten vanhemmat ihmiset jaksavat sinne kävellä, kun siellä ei mene pyörätietä. Asia on jätetty vielä mietintään.

Ihmiset ovat myötäeläneet mukana

Yli-Paappala-Juopperi ehti toimia Lammin Kukkatalossa yrittäjänä kahden vuoden ajan.

Yrittäjä kertoo saaneensa tapahtuneen jälkeen runsaasti yhteydenottoja paikallisilta ihmisiltä. Kadulla nainen on tunnistettu ja moni, joka ei ole ollut edes Kukkatalon asiakkaana on pysähtynyt juttelemaan.

– Ihmisiltä on tullut myötämielistä palautetta ja he ovat olleet suruissaan. He ovat kysyneet jaksamisestani ison menetyksen jälkeen, nainen kertoo ja kiittelee ihmisiä myötäelämisestä. HäSa

Päivän lehti

10.7.2020