fbpx
Kanta-Häme

Lammin Mainiemelle uusi omistaja

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä on myynyt perjantaina Mainiemen entisen kuntoutuskeskuksen rakennuksineen ja maineen kiinteistöyhtiölle, jonka perustajina ovat sairaanhoitaja Anne Lehto ja lääkäri Juho Nummenmaa. Heidän tarkoituksenaan on kehittää Mainiemestä lammilainen hoidon ja hoivan keskus.

Ostajat eivät kerro kauppahintaa. Aiemmin tänä vuonna kiinteistövälittäjän tarjouskaupassa Mainiemen kokonaisuuden lähtöhintana oli 1,4 miljoonaa euroa.

Kyseessä on 63 hehtaarin maa-alue, joka sisältää muun muassa kymmenkunta rakennusta, oman puutarhan ja kilometrin Ormajärven rantaviivaa.

Mainiemen tilat on tällä hetkellä vuokrattu Suomen Punaiselle Ristille turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloiksi.

Juho Nummenmaa kertoo, että SPR:n toiminta Mainiemessä jatkuu voimassaolevia sopimuksia kunnioittaen. Uudet omistajat aikovat lähitulevaisuudessa käydä vuokralaisen kanssa keskusteluja jatkosta.

– Pidemmällä aikavälillä tavoitteenamme on kehittää Mainiemestä sen historiaa ja arvoja kunnioittaen lammilaisen hoidon ja hoivan keskus, Nummenmaa muotoilee.

Hän ei tässä vaiheessa ole halukas kertomaan tarkemmin, minkälaista toimintaa Mainiemeen on tarkoitus tuoda.

Nummenmaa työskentelee Pihlajalinnan lääkärinä, mutta hänen työnantajansa ei liity kauppaan. Tosin Nummenmaa toteaa, että Pihlajalinna on potentiaalinen yhteistyökumppani perustettavalle yhtiölle.

Mainiemen alue on toiminut pitkän historiansa aikana ainakin Venäjän keisarillisen armeijan kasarmina, sairaalana, varavankilana ja työlaitoksena.

1970-luvun lopulta lähtien tiloja käytettiin pelkästään päihdeongelmaisten kuntouttavana hoitolaitoksena. 29 kunnan omistaman Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän päihdekuntoutus päättyi Mainiemessä vuoden 2014 lopussa. Kuntayhtymän purkaminen jatkuu edelleen. HäSa

Menot