Kanta-Häme

Lammin Säästöpankki ja Lähitapiola Loimi-Häme aloittavat yhteistyön

Lammin Säästöpankki ja Lähitapiola Loimi-Häme tarjoavat asiakkailleen toistensa palveluja.

Lammin Säästöpankki ja Lähitapiola Loimi-Häme ryhtyvät tarjoamaan palveluja toistensa yritys- sekä maatalous- ja metsätalousasiakkailleen. Lammin Säästöpankki siirtyy vahinkovakuuttamisessa Lähitapiola-ryhmän kumppaniksi.

– Asiakkaille, jotka miettivät sukupolven vaihtamista, voimme tarjota säästöpankin rahoituspalveluja, sanoo Lähitapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala muistuttaa, että yrityksillä on nyt jo merkittävä määrä yhteisiä asiakkaita.

Hämeenlinnalaisten finanssiyritysten yhteistyö on osa ryhmien yhteistyötä. Useat Lähitapiola- ja säästöpankkiryhmän yhtiöt ovat solmineet vastaavan sopimuksen. Lammin Säästöpankki on sopinut yhteistyöstä myös Lähitapiola Uusimaan sekä Hyvinkään ja Riihimäen alueella toimivan Lähitapiola Vellamon kanssa.

– Uskon, että pystymme löytämään yhteisiä rahoitushankkeita. Samalla kun peruspalvelut muuttuvat sähköisiksi, erityispalvelujen tarve kasvaa, Kalpala sanoo.

Tapiola Pankki sulautui S-pankkiin vuonna 2014. S-pankki, johon Lähitapiola jäi osakkaaksi, myi sittemmin yritys- ja maatalousasiakasliiketoimintansa.

– Ei ollut tarkoitus, että näin käy. Mutta yhtäkkiä selvisi, että rahoituspalveluihimme oli jäänyt tyhjiö, Riekkola kuvaa tilannetta.

Lammin Säästöpankin ja Lähitapiola Loimi-Hämeen yhteistyötä viitoittaa niiden yhteinen ohjausryhmä.

– Olemme tarkkoja omista asiakassuhteistamme. Kun meillä on nyt yhteistyösopimus, osapuoli voi pyytää asiakkaaltaan luvan, että toinen osapuoli saa tarjota hänelle palvelujaan, Riekkola kertoo.

Lähitapiolalla on erittäin suuri markkinaosuus Kanta-Hämeen maatilavakuutuksista. Riekkolan mukaan runsas 70 prosenttia maatiloista on Loimi-Hämeen asiakkaita.

– Vaikka maatilojen lukumäärä laskee, alalla tapahtuu rajusti uudelleenjärjestelyjä. Rahoitustarve vaihtelee. Se voi olla satojatuhansia euroja, suuret miljoonia euroja.

Säästöpankki-ryhmällä on oma henkivakuutusyhtiö. POP-ryhmän kanssa sillä on myös vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus, joka vakuuttaa henkilöasiakkaita. Kalpala toteaa, että säästöpankit ja Lähitapiola-ryhmän yhtiöt myös kilpailevat monessa liiketoiminnassa toistensa kanssa.

– Meillä on myös paljon voitettavaa muilta, hän muistuttaa.

Lammin Säästöpankki katkaisee vahinkovakuutuksissa Pohjantähti-yhteistyön.

Lammin Säästöpankki ja Lähitapiola Loimi-Häme julkistivat yhteistyönsä niiden yhteisessä Yrittäjyys – hullun hommaa -tapahtumassa Hämeenlinnassa. HÄSA

Päivän lehti

19.1.2020