Kanta-Häme

Lammin Säästöpankki vähentää henkilöstöä

Lammin Säästöpankki aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä. Pankin tämän hetken arvioiden mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään kuusi henkilöä.

Yt-neuvottelujen piirissä on kahdeksan tukitoimintojen työntekijää. Lammin Säästöpankin tukitoiminnot on keskitetty Hyvinkäälle. Yt-neuvottelujen piirissä eivät ole välitöntä asiakaspalvelua tekevät työntekijät eikä pankki aio karsia konttoreiden määrää.

– Nyt tarkastellana taustaorganisaatiota ja haetaan sille toimiva mallia pitkällä tähtäyksellä, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoo.

Moilasen mukaan uudelleenjärjestelynä voi olla toimintojen yhdistäminen usean säästöpankin omistamalle niin sanotulle back office -yhtiölle.

– Käymme henkilöstön kanssa läpi uudelleenjärjestelyt, mutta voi olla, ettemme pysty välttämään irtisanomisia, Moilanen sanoo.

Lammin Säästöpankilla on 71 työntekijää. Hämeenlinnalaisella pankilla on Kanta-Hämeessä ja Uudellamalla yhteensä kymmenen konttoria ja kaksi muuta palvelupistettä.

Moilanen muistuttaa, että pankki teki hyvän tuloksen viime vuonna. Sääntely kuitenkin muuttaa pankin toimintamallia niin, että pidemmän päälle on tehtävä jotakin.

– Varmistaaksemme soputumisen sääntelyn kiristymiseen ja kustannusten nousuun, joudumme tarkastelemaan toimintaamme entistä tarkemmin. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic