Kanta-Häme

Lammin sahti menestyi Suomen paras olut -kilpailussa

Lammin Sahti voitti Suomen paras olut 2014 -kilpailun Ale-tyyppisten oluiden yli 4,7 prosenttia -sarjan. Voitto napsahti Lammin Sahdin 7,5 tilavuusprosenttisella oluella. Oluet kilpailivat kuudessa eri sarjassa.

Suomen parhaaksi olueksi kokonaisuudessaan valittiin 4,5 prosenttinen Stadin Panimon American Lager. Vuoden paras olut valittiin Helsingin Rautatientorilla Herkkujen Suomi – Syystober -tapahtumassa torstaina.

American Lager on hyvin raikas ja tasapainoinen olut, jonka tuoksussa on runsaasti kukkamaisuutta ja sitrushedelmiä. Humalointi on runsas mutta ei kuitenkaan liian voimakas”, kilpailun tuomaristo perustelee.

Palkinnot jakoi Suomalainen Olut ry:n puheenjohtaja, Nokian Panimon toimitusjohtaja Matti Heikkilä. Suomen paras olut -kilpailun järjestää Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ja Pienpanimoliiton perustama Suomalainen Olut ry. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja vaalia olutkulttuuria.

Voitosta kisasi 131 olutta

Suomalainen Olut ry:n neljännen kerran järjestämään kilpailuun osallistui 131 kotimaista olutta yhteensä 20 panimolta.

Olutalan ammattilaisista, harrastajista sekä tavallisista oluenkuluttajista koostuneet raadit arvioivat kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. (HäSa)

Menot