Kanta-Häme

Lammin Salibandy sinetöi liiganousunsa - katso kuvat

Lammin Salibandyn loistava kausi huipentui perjantaina täysosumaan. LaSB kukisti paikallisvastustajansa Steelersin maalein 7–5 (3–2, 2–0, 2–3) salibandyn miesten Divarin viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa Elenia-areenan huumaavassa tunnelmassa.
 
Oranssipaitojen liiganousua todisti peräti 2 600 katsojaa. Loppuunmyydyssä areenassa oli yleisöä enemmän kuin koskaan ennen urheilutapahtumissa.
 
LaSB pysyi Divarin herrana läpi kauden. Se voitti runkosarjan ja kesti ykkösenä myös pudotuspelit. Lammilaisten kauteen mahtui myös välieräpaikka cupissa – LaSB todella ansaitsi kaiken hienon, jonka se pitkänäperjantaina sai.
 
– Olimme parempia ja ansaitsimme voiton. Teimme asiat niin kuin oli sovittu. Päätimme, ettemme tätä peliä häviä. Kahden tappion jälkeen puhuimme joukkueen kanssa arvoistamme ja miksi ne pelit hävisimme, hehkutti LaSBin valmentaja Petri Kemppainen, joka on nyt saanut maistaa liiganousua sekä pelaajana (Trackers) että valmentajana.
 
– Huikean reissun olemme tehneet. Näiden fanien kanssa on ollut kieltämättä mukavaa, hän viittasi takanaan juhliviin oranssipaitaisiin LaSBin kannattajiin.
 
LaSBin ykköskentän kokenut keskushyökkääjä Heikki Hätönen (1+0) oli läpi kauden erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen. Hätönen on pelannut paljon pelejä liigassakin, mutta hänenkin fiiliksensä oli perjantai-iltana ainutlaatuisen makea.
 
– Käsittämättömän hienolta tuntuu. En ole ikinä kokenut tällaista. Tämä isointa, mitä olen saavuttanut. En ole ikinä kokenut tällaista, kasvattajaseuransa paidassa juhlinut Hätönen vakuutti.
 
Perjantain ottelu oli kuin Divarin helmi – ei siitä mitään puuttunut. Tilanteet vaihtelevat, joukkueet uskalsivat pelata ja yleisö oli hommassa kiitettävästi mukana. LaSB oli kuitenkin piirun verran parempi. Se käänsi pelin itselleen ensimmäisen erän lopulla 58 sekunnissa. Steelers aloitti terävästi ja meni 2–0-johtoon Aleksanteri Ihalaisen ja Jarno Mäkisen maaleilla. LaSB kuitenkin hetkessä erän itselleen, kun mainion ottelun uurastanut Arttu Koivisto (2+1), Roope Kainulainen ja Justus Kainulainen (2+0) laukoivat pallon erinomaisesti torjuneen Steelersin maalivahdin Jaakko Vahtokarin taakse.
 
Toinen erä oli selvästi LaSBin. Vierasjoukkueena kotihallissaan pelannut Steelers voi kiittää Vahtokaria, ettei LaSB karannut keskimmäisessä erässä kuin kolmen maalin päähän.
 
Kolmannessa erässä Steelers pääsi maalin päähän Tuomas Mikkolan (2+0) ja Teemu Metsälän osumilla. Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta LaSB puolusti uhrautuvaisesti ja maalivahti Kaapo
 
Kettunen venyi huipputorjuntoihin. Elmeri Saukkosen erän puolivälin 6–4 jäi ottelun voittomaaliksi.
 
– En osaa sanoa, miksi tämän ottelun voitimme. Olimme kuitenkin maalipaikoissa tehokkaampia kuin parissa edellisessä ottelussa. Lopun taistelimme hienosti ja söimme palloa, Hätönen sanoi.
 
Elenia-areenan ilta huipentui, kun LaSBin kapteeni Henri Vilén nosti komean mestaruuspokaalin.
 
– Aika pitkä matka tähän on kuljettu. Koko reissu on ollut pirun hieno, kolmekymppinen peruslammilainen selvitti.
 
Vilén aloitti Salibandyn LaSBissa 16-vuotiaana.
 
– Minulla on lätkätausta ja sen näkee kyllä käsistäni, kapteeni naurahti.
 
– Aina meillä on ollut pirun tiivis porukka. Sellaisen se tietysti vaatiikin, kun olemme pienestä kylästä. Joukkueessa on huikeata talenttia. Hollolan vahvaa junioritoimintaa ja yhteistyötä
 
Hämeenkosken Dynamon kanssa on kiitettävä. Meillä on hyvä pohja olemassa, hän jatkoi. 

 

Tyrkkään Kallella tunteet pinnassa

 
Petri Kemppaisen kanssa Lammin Salibandyn nousijajoukkuetta valmentaja Kalle Tyrkäs oli selvästi onnellinen mies perjantai-iltana. Ei ihme, sillä Tyrkäs on valmentanut melkein kaikkia LaSBin pelaajia junioreista liigaan. Kymmenen vuoden työ sai hienon palkinnon.
 
LaSB nousi Divariin kolme vuotta sitten.
 
– Ensimmäisellä divarikaudellamme säilyimme nippa nappa sarjassa. Viime kaudella olimme jo kolmansia ja makselimme oppirahoja pudotuspeleissä. Päätimme, että kauden tämän viimeinen peli voitetaan, Tyrkäs jutteli.
 
Hänkin piti finaalisarjaa huikeana tapahtumana.
 
– Usko oli jo koetuksella, kun hävisimme kahdesti peräkkäin. Fanimme olivat kuitenkin koko ajan hienosti mukana ja takanamme. Tästä sarjasta on kiitettävä fanejamme, yhteistyökumppaneitamme, Hämeenlinnaa ja myös Steelersiä.
 
Laitakaupungin laulu varmasti soi duurissa, kun LaSB pääsi ystävineen Lammille.
 
– Onneksi on pitkät vapaat. Mitään ei etukäteen sovittu, mutta ainakin Kemppaisen poika juhlii. Kalle (Tyrkäs) juuri lupasi, että saan olla hänen kotonaan Hakkalassa seuraavat kolme yötä, ”Kema” Kemppainen fiilisteli.
 
– En tiedä, kuinka juhlitaan, kun en ole ennen mitään voittanut. Mutta varmasti juhlitaan, hymyili puolestaan Heikki Hätönen. 
 
 
 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic