Kanta-Häme

Lammin uimahalli korvaa Hämeenlinnan uimahallin remontin aikana

Lammin uimahalli korvaa Hämeenlinnan uimahallin remontin aikana. Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kertoo, että kyydit Lammin uimahalliin on tarkoitus aloittaa loka-marraskuussa.

– Bussit voisivat lähteä kerran arkiviikolla ja kerran viikonloppuna jostakin luontevasta paikasta, kuten torilta tai Wetterhoffilta. Kokeilemme, onko tällaiselle kysyntää.

Bussikyytien reittejä ja pysäkkejä ei ole lyöty lukkoon.

Lippujen hinnoittelustakaan ei ole vielä päätetty. Pöyhiän mukaan yksi vaihtoehto on, että bussilipun hintaan sisältyisi uimahallimaksu, koska kyydit järjestettäisiin vain uimahallin käyttäjiä varten.

Lammin uimahalli on pienempi kuin Hämeenlinnan. Siellä on neljä 25 metrin rataa, yksi terapia-allas ja lasten kahluuallas.

– On totta, ettei Lammilla ole varsinaista lasten allasta, tilat ovat pienemmät ja ratoja on vähemmän. Toivotaan, että ne auttaisivat kuitenkin pahimpaan paineeseen, Pöyhiä sanoo.

Lammin uimahalli ja Ahveniston maauimala jatkavat syksyyn pidennetyin aukioloajoin.

Uimala on poikkeuksellisesti auki syyskuussa keskiviikosta sunnuntaihin. Rannan kahvila on auki toimintapuiston aukioloaikoina. Altaan aukioloajat ovat samat kuin toukokuussa eli maanantaisin ja tiistaisin allas on suljettu.

– Emme ole auki silloin, koska alkuviikosta on niin vähän ihmisiä liikkeellä. Haluamme pitää maauimalan kesäkohteena, kertoo maauimalan yrittäjä Aki Helander.

Helanderin mukaan Hämeenlinnan uimahallin remontti on näkynyt kävijämäärissä jonkin verran, mutta viime kädessä sää ratkaisee.

– Kesä ei ole mennyt ihan nappiin säiden puolesta. Alkukaudesta toukokuun puolivälissä oli hellejakso, mutta me olimme maanantaisin ja tiistaisin kiinni. Siitä tuli palautettakin uimareilta, Helander harmittelee.

Maauimalan aukioloajat on suunniteltu viime vuoden kävijämäärien perusteella, joten aukioloajat ovat vaihdelleet suuresti kesän aikana.

Viime viikkojen sateinen sää ei Helanderin mukaan ole houkutellut uimareita, vaikka uimala onkin ollut avoinna joka päivä.

– Mitään katosta altaalle ei ole tulossa. Se olisi liian tyyris pystyttää yhtä kuukautta varten. HÄSA